Provincie Limburg

Limburg tevreden met uitbreiding standplaatsen ambulances Gedeputeerde Odile Wolfs reageert verheugd op de uitbreiding van de

standplaatsen ambulances in Limburg. Minister Hoogervorst (Volksgezondheid) heeft dit vandaag bekend gemaakt. Dit is een prima stap in de goede richting. De aanrijtijden van de ambulances worden hiermee sterk verbeterd. Concreet betekent dit dat er voor de regio Noord- en Midden-Limburg een standplaats in Echt bij komt. Hoewel de minister voor de regio Zuid-Limburg Vaals noemt als extra standplaats ga ik er vanuit dat hij bedoelt de standplaats Mechelen. Ik zal hem daar per brief op wijzen, aldus de gedeputeerde.

De minister heeft aangekondigd dat de standplaatsen van ambulances in Nederland beter worden verspreid. Daardoor wordt 95% van de burgers binnen een rijtijd van 13 minuten bereikt. Nu ligt dat percentage op 93%.
Odile Wolfs: De cijfers voor Limburg liggen anders. De regio Noord- en Midden-Limburg groeit van 84% naar 91% en de regio Zuid-Limburg groeit van 87% naar 92%. Wij werken er hard aan om uiteindelijk die gewenste 95% te realiseren. Er moet dagelijks in Limburg een vloot van ambulances rondrijden die efficiënt aangestuurd en ingezet kunnen worden. In vakjargon heet dat dynamisch ambulance management. Daarover zijn wij volop in gesprek met de vervoerders. Ik hoop dat de minister er voldoende middelen tegenover zet en goede criteria hanteert voor de verdeling. In de begroting van het ministerie van VWS is in ieder geval 18 miljoen extra uitgetrokken voor de ambulancezorg.

12-2-2004 16:26