Politie Hollands Midden
Datum: 12 februari 2004

(

Alphen aan den Rijn - Politie zoekt getuigen van zware mishandeling
De politie is op zoek naar getuigen van een zware mishandeling die op 4 oktober 2003 rond 19.15 uur in een horecagelegenheid aan de Julianastraat plaatsvond. Een 48-jarige man uit Alphen aan den Rijn en zijn vrouw werden door zes tot acht nog onbekende bezoekers geschopt en geslagen. Beiden moesten zich in het Groene Hart Ziekenhuis laten behandelen aan de opgelopen verwondingen. Vermoedelijk ontstond het geweld nadat de man de nogal luidruchtige bezoekers had gevraagd iets stiller te zijn. Na de mishandeling vertrokken de bezoekers. Uit onderzoek door de politie is het vermoeden gerezen dat de geweldplegers afkomstig zijn uit Moordrecht en Alphen aan den Rijn. Verder resultaat bleef tot nu toe uit. De politie vermoedt dat andere bezoekers van de gelegenheid getuige zijn geweest van de mishandeling van het echtpaar. De politie komt graag in contact met deze bezoekers. Ook eventuele andere getuigen kunnen bellen met de politie in Alphen aan den Rijn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Nieuwkoop - Politie zoekt inbrekers/autodieven
De politie is op zoek naar twee mannen die op donderdag 12 februari rond 02.00 uur op heterdaad werden betrapt toen ze bij een bedrijf aan de Energieweg probeerden in te breken. Surveillerende agenten overliepen de twee. Ze renden weg en wisten uit de handen van de agenten te blijven. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in en trof in een zijweg van de Industrieweg een onafgesloten auto aan. Alles duidde er op dat deze auto gestolen was. De politie belde daarop de eigenaar die inderdaad vaststelde dat zijn auto aan de Joris Zudde gestolen was. Na het sporenonderzoek aan en in de auto zal de eigenaar zijn bezit weer terugkrijgen. In de ochtend ontdekte een inwoner van Nieuwkoop dat zijn blauwe Opel Kadett vanaf het parkeerterrein aan de Mozartlaan/Wagnerstraat gestolen was. Bij een andere auto op het parkeerterrein was geprobeerd in te breken. De politie sluit niet uit dat de twee betrapte mannen betrokkenheid hebben bij alle zaken. De politie is met een onderzoek begonnen.

Lekkerkerk/Stolwijk - Snelheidscontroles
Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van de politie Hollands Midden hield op woensdag 11 februari snelheidscontroles op de C.G. Roosweg en de Schoonovenseweg. Op de C.G. Roosweg werden 27 automobilisten gefotografeerd voor het overschrijden van de terplaatste geldende maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid lag op 104 km/u.
Op de Schoonhovenseweg werden 18 automobilisten gefotografeerd voor hetzelfde feit. De hoogst gemeten snelheid lag hier op 121 km/u. De overtreder ontvangen binnenkort een transactievoorstel van het CJIB in de bus.

Lekkerkerk - Fiets verlichting controle
De politie controleerde op woensdag 11 februari op de Tiendweg fietsers op het voeren van verlichting. Van zes fietsers was de verlichting niet in orde. Zij kregen een bekeuring. De controle werd gehouden tussen 07.30 en 07.45 uur.

----------------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --