Ingezonden persbericht

Switch Automatisering steekt gevestigde orde de loef af

OLDENZAAL, 20040212 -- Switch Automatisering heeft onlangs een omvangrijke opdracht in de wacht gesleept. Switch won de Europese aanbesteding voor het leveren van duizenden PC's en notebooks - van het eigen huismerk Switch - aan zeven onderwijsinstellingen. Deze order krijgt extra profiel door het feit dat Switch hiervoor twaalf andere leveranciers wist te verslaan, waaronder Dell, IBM en HP.


Switch maakt school in het onderwijs
Switch is van oudsher goed ingevoerd in het onderwijs. De onderneming heeft hiervoor zelfs een onderwijsteam, helemaal afgestemd op de specifieke wensen en eisen die in het onderwijs gelden. Een van de voorbeelden van een speciale Switch-ontwikkeling voor deze doelgroep is het mobiele computereiland 'Switchy'. Een compleet netwerk met 6 werkstations dat naar elke gewenste plek in een school kan worden gereden, waar het binnen 3 minuten volledig operationeel is.

Duizenden werkstations
Om te kunnen profiteren van gezamenlijke inkoopvoordelen, hadden het Alfa College, ROC de Amerlanden, het Horizon College, ROC de Leijgraaf, ROC Rijn IJssel, Nova College en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen zich verenigd in een Initiatiefgroep Europese Aanbesteding (IGEA). Voor de ruim 115.000 cursisten en 9.500 medewerkers zijn per jaar meer dan 4.200 nieuwe werkstations en 360 notebooks nodig. De apparatuur moet uiteraard niet alleen voldoen aan de steeds hogere eisen die het onderwijs stelt, maar ook beantwoorden aan de nieuwste ict-ontwikkelingen.

Landelijke ICT-partner
Switch (opgericht in 1986) is een landelijk opererende ICT-partner voor bedrijven, onderwijsinstellingen, maar ook (semi-) overheden. Switch telt circa 100 personeelsleden, waarbij het accent ligt op vakbekwame technici met veel kennis van Novell, Microsoft, Linux en Citrix. De landelijke dekking door vestigingen in Duiven, Hapert, Oldenzaal en Zwolle en een uitstekende positie in de Top-25 van ICT-bedrijven maken Switch tot een interessante partner voor opdrachtgevers met 10 tot 5000 werknemers. Dankzij een heldere assortimentsstrategie, een efficiënte organisatie en goed opgeleide, gemotiveerde medewerkers is Switch uitgegroeid tot een financieel gezonde organisatie met een uitstekend gevulde orderportefeuille.




Ingezonden persbericht