Gemeente Dordrecht


Voorlopige ontwerpen Leerpark zijn gereed

In het nieuwe infocentrum Bureau Leerpark zijn vanaf heden de drie maquettes en digitale presentaties van de voorlopige stedenbouwkundige ontwerpen van het Leerpark te zien. Iedereen is van harte welkom op werkdagen van 14.00 tot 16.30 uur op Maria Montessorilaan 2A. Geïnteresseerden kunnen tot 1 maart op de ontwerpen reageren. Ook op de website www.leerpark.nl is informatie te vinden over de voorlopige ontwerpen en kan men een reactie verzenden.

Oordeel
Alle binnengekomen reacties worden overhandigd aan de perceelcommissies. Deze commissies zijn samengesteld uit vertegenwoordigers van de toekomstige gebruikers van het Leerpark. Zij wegen alle reacties mee bij hun oordeelsvorming. De Coöperatie Ontwikkeling Leerpark U.A. verleent in juli dit jaar aan één van de partijen de definitieve opdracht voor de aanbesteding. De bouw van het Leerpark gaat medio 2005 van s! tart.

Presentati e
Afgelopen vrijdag hebben de drie marktpartijen hun voorlopige ontwerpen voor het Leerpark gepresenteerd aan de Coöperatie Ontwikkeling Leerpark U.A. Deze marktpartijen zijn in juli vorig jaar geselecteerd door de selectiecommissie voor de Europese aanbesteding van het Leerpark. Sindsdien hebben zij gewerkt aan het voorlopige ontwerp. De betrokken medewerkers van het Da Vinci College, het Stedelijk Dalton Lyceum, het Insula College en de gemeente Dordrecht hebben de afgelopen dagen een presentatie gehad van de voorlopige ontwerpen.

Wartburg College
De nieuwbouw van het Wartburg College, locatie Marnix, valt buiten de Europese aanbesteding en start al in juni van dit jaar. Dit is in feite de eerste paal van het Leerpark. Het definitieve ontwerp van de nieuwbouw van het Wartburg College is in november vorig jaar gepresenteerd aan de medewerkers.

Aanbesteding
Met het Leerpark wordt een hele nie! uwe wijk voor Dordrecht gerealisee rd. Het hart van de wijk wordt gevormd door scholen voor beroepsonderwijs (VMBO én MBO), die vernieuwend en contextrijk beroepsonderwijs vorm gaan geven. Daarom krijgen bedrijven een belangrijke plek in het Leerpark, om leerlingen in de praktijk te laten leren. Een levendige wijk wordt het door het realiseren van een groot aandeel woningen. De kwaliteit van de wijk wordt gewaarborgd door het geheel opnieuw inrichten van de openbare ruimte en de bijbehorende infrastructuur en voorzieningen. Het groene karakter van de wijk zal behouden blijven en waar mogelijk worden versterkt. Al deze zaken maken integraal deel uit van de Europese aanbesteding.