Gemeente Voorschoten

Persberichten - Fotowedstrijd burgerjaarverslag

Uitgebracht op: donderdag 12 februari 2004

De gemeente organiseert een fotowedstrijd voor de inwoners van Voorschoten. Iedere inwoner kan zijn of haar mooiste foto van Voorschoten inzenden. De meest aansprekende foto's worden gepubliceerd in het burgerjaarverslag. De winnende foto's zijn eveneens te zien tijdens een speciale foto-expositie in het gemeentehuis. De opening van deze tentoonstelling vindt plaats tijdens de presentatie van het burgerjaarverslag in mei.

Omdat het burgerjaarverslag niet voor niets 'burgerjaarverslag' heet, kunnen de inwoners van Voorschoten dit jaar hun bijdrage leveren aan het verslag van 2003. Daarvoor kunnen zij hun mooiste foto van Voorschoten opsturen. Dit kan bijvoorbeeld een foto zijn van hun eigen buurt, van hun favoriete plekje, van een Voorschotens evenement of van een speciale gebeurtenis die in 2003 binnen hun vereniging plaatsvond. De fotografen van de drie meest aansprekende foto's krijgen tijdens de opening van de fototentoonstelling een attentie uit handen van de burgemeester.

Voorwaarden voor deelname
Deelnemers kunnen meerdere foto's inzenden, maar niet meer dan drie inzendingen per persoon. Per inzender wordt ten hoogste één foto uitgezocht voor publicatie in het burgerjaarverslag. Inzendingen moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:

* Van foto's dient zowel een afdruk als een negatief te worden ingeleverd.

* Digitale foto's dienen te worden aangeleverd op CD-rom. De digitale foto's moeten een resolutie hebben van ten minste 300 dpi.

* Inzenders moeten naam, adres en telefoonnummer vermelden.
* Inzenders moeten vermelden waar of bij welke gelegenheid de foto gemaakt is.

De foto('s) kunnen tot en met 31 maart ingeleverd worden bij of opgestuurd worden naar:

Afdeling Communicatie
Leidseweg 25
Postbus 393
2250 AJ Voorschoten

De gemeente wordt eigenaar van de ingezonden foto's. Negatieven worden geretourneerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Burgerjaarverslag
Ieder jaar publiceert de burgemeester een burgerjaarverslag. In dat verslag rapporteert de burgermeester onder meer over de kwaliteit van de dienstverlening van de gemeente in het voorgaande jaar. Ook doet ze verslag van de manier waarop burgers deel hebben genomen aan de beleidsvorming van de gemeente (burgerparticipatie).


- einde bericht -