Gemeente Amsterdam

Gemeentelijke onderscheiding uitgereikt
12 februari 2004 - Marieke Hoekstra

Op donderdag 5 februari jl. heeft de heer R. de Bood, stadsdeelvoorzitter van Geuzenveld-Slotermeer, het ereteken van Verdienste uitgereikt aan de heer P. Wijkmans, die op dat moment al ernstig ziek was. De heer P. Wijkmans is helaas dinsdag 10 februari jl. overleden.

De heer P.Wijkmans heeft zich ruim 23 jaar verdienstelijk gemaakt voor de opvang van dieren in Amsterdam. Hij was als vrijwilliger en beheerder werkzaam bij de Stichting Dierenopvang De Zwaan. Zijn ernstige lichamelijke handicaps weerhielden hem er niet van zich vol overgave in te zetten. De heer P. Wijkmans was een zeer sociaal bewogen mens. Hij stond er op om langdurige werklozen aan een baan te helpen. Hij deed er alles aan om zijn werknemers, die vaak ex-gedetineerden waren, in het gareel te houden. Daarnaast heeft hij zich ingezet om geld voor De Zwaan binnen te krijgen.

Het Ereteken van Verdienste wordt gegeven aan diegenen die zich gedurende vijfentwintig jaar op bestuursniveau hebben ingezet voor een Amsterdamse vereniging, stichting of instelling.

Pb-026

© Gemeente Amsterdam