Gemeente Leiden

Persbericht

Herhuisvesting openbare basisschool Lorentz

Publicatiedatum: 12 februari 2004

De openbare Lorentzschool krijgt nieuwe huisvesting. Herhuisvesting is nodig, omdat de school is gehuisvest in vier verschillende gebouwen en in noodlokalen. De gebouwen verkeren bovendien in slechte staat. Er is daarom gekozen voor volledige nieuwbouw voor de Lorentzschool.

Om nieuwbouw aan de Van Vollenhovenkade mogelijk te maken, is tijdelijke huisvesting van de school noodzakelijk. Voorgesteld is om de school voor een periode van ongeveer drie jaar onder te brengen op het Trigonterrein. Inmiddels is gebleken dat er zorg binnen de school en de raadscommissie Onderwijs en Cultuur is ontstaan over de kwaliteit van het onderwijs in het geval van tijdelijke huisvesting op het Trigonterrein. Daarom heeft wethouder Ruud Hessing (Onderwijs) besloten om uitgebreider te onderzoeken of het mogelijk is om voor de tijdelijke huisvesting van de school uit te wijken naar het Roomburgerpark. Het Trigonterrein is daarmee als optie nog niet uit beeld, het gaat slechts om een onderzoek naar de mogelijkheden in het Roomburgerpark.

In het onderzoek naar de mogelijkheden in het Roomburgerpark, zal ook worden gekeken naar de mogelijkheid om deze locatie eventueel te gebruiken als permanente huisvesting voor de Lorentzschool. Aspecten die een belangrijke rol zullen spelen in dit onderzoek hebben betrekking op onder andere de mening van omwonenden en direct betrokkenen, het waarborgen van de kwaliteit van het onderwijs, de financiële consequenties, het behoud van groen in de wijk en de mogelijkheid om ook voor de Josephschool op korte termijn adequate huisvesting te realiseren.

Om de buurtbewoners te informeren wordt een bijeenkomst belegd op 17 februari a.s. van 19.00 tot 20.00 uur in de kantine van korfbalvereniging Trigon, gevestigd aan de Zoeterwoudsesingel. Tijdens deze bijeenkomst wordt nadere informatie verstrekt over het voorgenomen onderzoek en de randvoorwaarden.

Deze pagina is gewijzigd op 16-02-2004