Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen

Travel Fair Shanghai

Studiereis China en deelname World Travel Fair Shanghai

Sinds 12 februari jongstleden heeft de EU de Approved Destination Status (ADS) van China. Daardoor worden Chinese toeristische groepsreizen naar Europa en dus ook Nederland mogelijk. Voor het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) was dit de aanleiding het startschot te geven voor meer promotieactiviteiten in China. Allereerst werd een studiereis georganiseerd voor het Nederlandse toeristische bedrijfsleven om samen de kansen en mogelijkheden op deze explosief groeiende markt te onderzoeken. Astrid Tan, accountmanager, begeleidde de studiereis, samen met Marieke Reichwein, onze vertegenwoordigster in Beijing.

Studiereis China
De studiereis vond plaats van 15 februari tot en met 18 februari 2004. De participanten (Incentive Holland, AM Europe Travel en Citta Romana) kregen tijdens deze reis algemene informatie over de ondertekening en implementatie van het ADS-verdrag, het reisgedrag van Chinezen en de wensen van diverse Chinese travel agents. Onze groep maakten deel uit van een officiële delegatie onder leiding van Minister Dekker bij een formeel bezoek aan de Minister van Handel van China. Tijdens dit bezoek heeft zij het onderwerp (en het economisch belang van) Toerisme aan de orde gesteld. Het NBTC verwerkt de inzichten verkregen tijdens deze studiereis in haar plan van aanpak voor de bewerking van de Chinese markt en is nadrukkelijk op zoek naar meer partners, om gezamenlijk Holland als een aantrekkelijke en kwalitatief goede toeristische bestemming neer te zetten.

World Travel Fair Shanghai
Aansluitend was het NBTC met een grote Hollandstand aanwezig op de World Travel Fair in Shanghai. Naast Incentive Holland, Citta Romana en AM Europe Travel namen ook Ratterman Klompenmakerij, KLM, Amsterdam Airport Schiphol, Madurodam en Kooijman Souvenirs & Gifts deel. Deze consumentenbeurs (door VNU Exhibitions Asia georganiseerd naar het model van de Vakantiebeurs) werd voor het eerst gehouden en was meteen een groot succes: in vier dagen tijd heeft de beurs zo'n 50.000 bezoekers getrokken. Bovendien heeft de WTF heel veel media aandacht gekregen, van grote waarde voor het vergroten van de bekendheid van Holland als bestemming. Reden genoeg om in 2005 opnieuw te participeren!

Far East Seminar
Op het Far East Seminar, eind juni 2004, presenteren Arjan van Well (Vestigingsmanager Azië), Marieke Reichwein (vertegenwoordigster van NBTC in China) en Janet Tsai (vertegenwoordigster voor Groot China in onze vestiging in Taiwan) de laatste informatie, trends en ontwikkelingen over de zeer aantrekkelijke Chinese - en andere markten in het Verre Oosten. Tijdens het seminar presenteert NBTC bovendien de activiteiten voor 2005 voor deze markten.

De bijdrage voor het Far East seminar is slechts 100,00 euro per persoon. Indien u interesse heeft in deelname, neemt u dan contact op met uw accountmanger.

CITM
NBTC bereidt nu een stevig vervolg op de WTF voor in de vorm van een nieuwe website voor China en een Holland-stand op de CITM, de grootste toeristische vakbeurs van China, die wordt georganiseerd door de China National Tourism Administration van 25-28 november 2004. Ook hierbij zien we graag een goede en grote vertegenwoordiging van het Nederlandse toeristisch bedrijfsleven. Meer informatie volgt binnenkort.

Voor verdere vragen over deze markt kunt u contact opnemen met Astrid Tan (atan@holland.com).