Gemeente Enschede

Opening Buurtkamer Helmerhoek


Enschede, 06-02-2004

Ontmoetingsruimte voor ouderen geopend vanaf 12 februari

Op donderdag 12 februari a.s. zal Gedeputeerde G. Ranter de eerste Enschedese buurtkamer voor ouderen openen. Deze buurtkamer is gevestigd aan de Oldemeulenhoek 75. De buurtkamer is opgezet om ouderen de mogelijkheid te geven op een laagdrempelige manier contacten te onderhouden met hun oudere buurtbewoners. De buurtkamer kan een bijdrage leveren aan het zo lang mogelijk op een prettige wijze zelfstandig blijven wonen van ouderen.

Een buurtkamer is een kleinschalige ontmoetingsruimte voor ouderen uit de buurt. In de buurtkamer kan men zonder afspraak terecht om een kopje koffie te drinken, krantje te lezen, een praatje met de buurvrouw / buurman te maken of samen met ouderen uit de buurt een maaltijd te gebruiken. Er zijn vrijwilligers aanwezig om ouderen te ontvangen. Ook zullen vanuit de buurtkamers zorgteams in de wijk gaan werken. Zorgteams bestaan uit verpleegkundigen en verzorgenden die mensen in de wijk ondersteuning geven bij huishoudelijke en lichamelijke verzorging. De buurtkamer is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 09.30 tot 16.30 uur, op zaterdag en zondag van 09.30 tot 17.30 uur.

Stadsdeelmanagement Zuid heeft voor het opstarten van de buurtkamer subsidie gekregen van de provincie Overijssel. Samen met Wijkwelzijn Zuid, Stichting Gezondheidscentra Enschede, Verzorgingshuis de Posten, Thuiszorg Enschede-Haaksbergen, Humanitas afdeling Enschede, Stichting Welzijn Ouderen, Woningcorporatie Volion en de ouderen zelf is er gewerkt aan de invulling van de buurtkamers.

---

Gepubliceerd op 06-02-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar