Nationale Vereniging de Zonnebloem

Breda, 11 februari 2004

Samen een wereld van verschil maken
Gehandicapten krijgen bij de Zonnebloem diverser aanbod

De Zonnebloem is begonnen om naast het `reisje langs de Rijn' voor gehandicapte mensen, een eigentijdser en diverser aanbod aan activiteiten te ontwikkelen. De krant die vandaag verschijnt bij het jaarthema van 2004, toont die toegenomen diversiteit.

"De diversiteit is noodzakelijk omdat de voorkeuren van zieke en gehandicapte mensen in de loop van de tijd veranderen. Bovendien spreekt een diverser aanbod onze vrijwilligers ook enorm aan. We hebben de overtuiging dat we kunnen blijven groeien met ons aantal vrijwilligers dankzij een uitbreiding met activiteiten. Daarmee blijven we aantrekkelijk voor ouderen en jongeren", aldus Marijke van Eck, directeur bij de Zonnebloem.

Vliegreis Mallorca
Een sprekend voorbeeld van de uitbreiding zijn de zes nieuwe vliegreizen naar Mallorca. De reizen zijn geheel afgestemd op de aanpassingen die noodzakelijk zijn voor mensen met een slechte mobiliteit en gezondheid. Zowel de gehandicapte gasten als vrijwilligers tekenden massaal in op deze reizen. Voor velen is het de eerste de vakantie in jaren.

Bezoek
De toegenomen diversiteit gaat niet ten kosten van de bestaande activiteiten. Zo blijft een bezoek aan huis een kernactiviteit van de Zonnebloem. Juist daarmee maken de 37.000 vrijwilligers samen een wereld van verschil met de gehandicapten. De jaarthemakrant laat ook de betekenis van dit werk zien voor zowel individu als maatschappij.

Interview Erik Kessels
In de jaarthemakrant kijken ook anderen naar de Zonnebloem. Zo gaat de bekende reclamemaker Erik Kessels (Bol.com, Nike, Ben), in op de manier waarop de Zonnebloem zich profileert.

Jaarthema
Het jaarthema is een bijzondere activiteit. Op grote schaal staat de Zonnebloem met haar vrijwilligers en duizenden relaties stil bij de betekenis van het werk. Naast de gratis krant zijn er dit jaar tientallen lezingen en bijeenkomsten bij de 1476 afdelingen van de Zonnebloem.

Meer over het jaarthema 2004