Politie Hollands Midden
Datum: 12 februari 2004

(


Noordwijkerhout - Snelkraak

Bij een bedrijf aan de Dorpsstraat is donderdag 12 februari omstreeks 04.00 uur een snelkraak gepleegd. Van het pand werd de voordeur geheel vernield en in de zaak werden vitrines vernield. Hierdoor kon men tientallen camera's wegnemen. Getuigen hebben gezien dat de daders met een auto vermoedelijk wegreden richting de Viaductweg. De politie stelt een onderzoek in.

Voorschoten - Politie houdt verdachte aan die probeerde in te breken
De politie hield op woensdag 11 februari rond 13.50 uur op het Baron van Heemstrapad een 19-jarige man uit Den Haag aan. De man werd aangehouden na aanwijzingen van een bewoner van het Van Boeijenplantsoen. Bij zijn thuiskomst liep de bewoner tegen de verdachte aan die uit zijn tuin kwam. Kort daarop ontdekte de bewoner dat er in zijn woning was geprobeerd in te breken. Ook bij een naastgelegen woning zag hij dat er een raam was geprobeerd open te breken. De bewoner stapte op zijn fiets en ontdekte de verdachte op station De Vink. De verdachte rook onraad en ging er vandoor. De bewoner belde de politie en hield de politie live op de hoogte van zijn positie en die van de verdachte. De politie kon de verdachte vervolgens inrekenen. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.


Leiden - Aanrijding met alcohol

Een 51 jarige man uit Leiden is woensdag 11 februari omstreeks 21.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. Agenten vermoedden alcoholgebruik bij een van de betrokkenen toen ze een aanrijding op de Maresingel afhandelden. Na onderzoek bleek dat de man de bestuurder zou zijn geweest van de auto die bij de aanrijding betrokken was geweest. De man ontkende dit echter en weigerde mee te werken aan een blaasproef. De politie maakt proces-verbaal op terzake weigering en het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Hazerswoude-Rijndijk - Politie zet snelheidsovertreders op de foto
Tijdens een snelheidscontrole door het Regionaal Verkeershandhavingsteam van de politie Hollands Midden op de N11 werden 102 automobilisten voor het overschrijden van de maximumsnelheid gefotografeerd. De controle vond plaats op woensdag 11 februari en werd gehouden van 07.40 tot 13.30 uur. De hoogst gemeten snelheid was 138 km/u. Terplaatse is de maximumsnelheid 100 km/u. De overtreders kunnen binnenkort een transactievoorstel van het CJIB in de bus verwachten.


Gouda - Geld gestolen

Een 13 jarige jongen uit Gouda is woensdag 11 februari omstreeks 16.00 uur op de Middenmolenlaan benaderd door twee hem onbekende jongens op een fiets. Een van hen maande de Gouwenaar zijn geld af te geven. Omdat de jongen in eerste instantie niets afgaf nam het tweetal het heft zelf in handen. Een van hen ging op de uitkijk staan, de ander doorzocht de zakken van de Gouwenaar. Het tweetal maakte zich daarna uit de voeten over de Voorwillenseweg in de richting van de Marathonlaan.

----------------------------------------------------einde berichten --------------------------------------------------



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --