Politie Limburg-Zuid

Achtervolging, drugs gevonden

Maastricht 12-02-2004 - Een automobilist die zonder autogordel in zijn auto reed, trok dinsdagmiddag 10 februari 2004 op de Grote Gracht in Maastricht de aandacht van de politie.

De politie wilde overgaan tot een nadere controle, echter de automobilist negeerde het door de politie gegeven stopteken en reed met hoge snelheid er vandoor, vermoedelijk om zich aan een nadere controle te onttrekken. De politie reed de automobilist achterna en zag dat de automobilist op zijn vlucht allerlei verkeersovertredingen pleegde zoals door allerlei rode verkeerslichten rijden, snelheidsovertredingen etc.

Uiteindelijk via de autosnelweg A-2, op de afrit Eijsden verloor de automobilist vermoedelijk de macht over het stuur en belandde met de auto in de berm / greppel. De automobilist stapte vervolgens uit en rende er vandoor. De politie die hem achterna rende, wist de man, een 21-jarige man uit Aubange (B) op een perceel aan de St.Jozefstraat in Oost Maarland te achterhalen en in de kraag te vatten. In de auto van de verdachte vond de politie ruim anderhalve kilo softdrugs. Softdrugs en de auto van de verdachte werden in beslag genomen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.