Politie Limburg-Zuid

Vermoedelijk met vergif besmeerd brood aangetroffen

Sittard-Geleen-Born 12-02-2004 - Politie, medewerkers van de Algemene Inspectiedienst en gemeente hebben op woensdag 11 februari 2004 verder gezocht naar mogelijke oorzaken voor de vogelsterfte en vergiftigingsverschijnselen van honden in de afgelopen dagen in Limbrichterveld en de omgeving van de Sittardse wijk Hoogveld.

Er werd op een viertal verschillende locaties in Sittard, met name in de omgeving van de Hasseltsebaan, brood aangetroffen dat was besmeerd met een nog onbekende stof. Politie en Algemene Inspectiedienst vermoeden / sluiten niet uit dat het hierbij gaat om een snel werkend vergif.

Daarnaast werd vanmorgen langs treinrails in de omgeving van de Hasseltsebaan ook nog een dode vos aangetroffen. Een aantal dode vogels en de vos worden overgebracht naar een laboratorium in Lelystad voor nader onderzoek naar de precieze doodsoorzaak en naar de precieze aard van de stof die hun dood heeft veroorzaakt. De politie handhaaft de waarschuwing voor passanten en met name ook voor kinderen, in het gebied Limbrichterveld, Hoogveld tot in de kom van Limbricht, om bij aantreffen van dode dieren en etensresten e.d., deze niet vast te pakken en te laten liggen om vervolgens meteen de politie of gemeente te waarschuwen.

Daarnaast is het advies in dit geen honden los te laten lopen of ergens aan te laten snuffelen of iets oppakken. De politie stelt een nader onderzoek naar de precieze herkomst van het aangetroffen met vermoedelijk vergif besmeerd brood.

Zie eerder nieuwsbericht hierover.