Politie Friesland

Politieberichten van 11/02 13.00 uur t/m 12/02 07.00 uur

Fryslân 12-02-2004 - Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen
07.00 uur en 15.00 uur bellen met Bureau Communicatie: 058- 880 8272

Drachten: aanhouding twee jongens
De politie heeft maandag rond 19.45 uur met hulp van de SVS (Stichting Veiligheidszorg Smallingerland) twee 15-jarige jongens aangehouden. De jongens hadden een paal en tegels van een bedrijf aan de Noordkade beklad met graffiti. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau en hebben een bekeuring gekregen.

Arum: onwelwording
Woensdag werd een 54-jarige inwoonster van Midlum onwel aan de Sytzamaweg. Het slachtoffer werd per ambulance naar het
Antoniusziekenhuis te Sneek gebracht. De vrouw was passagier van een
65-jarige automobilist van Midlum en werd tijdens de autorit onwel.

Heerenveen: getuigenoproep na aanrijding
Woensdag werd om 07.30 uur een 14-jarig fietsster uit Heerenveen aan de Tolhuisweg aangereden door een nog onbekende automobilist(e). Het slachtoffer liep knieletsel op en liet zich door een huisarts behandelen. Het meisje reed op de Tolhuisweg op haar fiets. Toen ze de kruising van de Tolhuisweg Kon. Julianaweg over wilde steken werd ze aangereden door een groene personenauto die op de Kon. Julianaweg reed. Vermoedelijk betrof het een Peugeot. De auto reed door. Door de aanrijding viel met meisje met haar fiets en liep ze beenletsel op. De fiets raakte beschadigd. De politie wil graag in contact komen met de automobilist(e) van de groene personenauto. Ook getuigen worden gevraagd om zich te melden via 0900 8844.

Zurich: rijbewijs ingevorderd
Woensdag werd om 13.13 uur het rijbewijs ingevorderd van een 21- jarige automobilist uit Harlingen. De bestuurder reed met zijn personenauto 172 km/u. Hij kwam vanaf de A7 en reed de N31 op.

Boksum: gekantelde vrachtwagen
Woensdag om 13.45 uur kreeg de politie een melding van een gekantelde vrachtwagen met oplegger op de kruising Westergoawei Hendrik Algraweg. Er raakte niemand gewond. De omgevallen vrachtauto werd bestuurd door een 34-jarige inwoner van Beetgumermolen en was geladen met balen oud papier. Over de toedracht van het ongeval zijn geen bijzonderheden bekend. Het overige verkeer ondervond s middags enige hinder van het ongeval maar raakte niet gestremd. De berging van het voertuig werd pas na 18.00 uur uitgevoerd omdat het noodzakelijk om de weg geheel af te sluiten voor al het verkeer. Rijkswaterstaat verzorgde de omleiding. Het beschadigde voertuig werd door een sleepdienst weggehaald. Rond 23.00 uur werd de weg weer volledig vrijgegeven.

Drachten: verkeerscontrole
Tussen 08.00 uur en 15.00 uur werd aan de Gauke Boelensstraat een snelheid- en gordelcontrole uitgevoerd. Van de 1.200 passerende motorvoertuigen waren er 30 automobilisten die de gordel niet droegen en 23 bestuurders reden sneller dan 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 65 kilometer per uur. Alle overtreders ontvingen een proces-verbaal.

Heerenveen: fietser gewond na aanrijding
Woensdag raakte om 10.15 uur een 48-jarige fietser uit Heerenveen gewond tijdens een aanrijding met een personenauto aan De Zanden. Het slachtoffer werd met nekklachten naar het ziekenhuis Tjongerschans gebracht. Een 47-jarige automobiliste uit Heerenveen kwam van het Hoefblad. De fietser reed op De Zanden. De auto raakte de fietser aan de achterkant van de fiets waardoor de fietser viel. De fiets raakte beschadigd en de auto liep lichte bumperschade op.

Kornwerderzand: rijbewijs ingevorderd
Woensdag werd om 15.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 32- jarige automobilist uit Limmen. De bestuurder reed met zijn personenauto 132 km per uur terwijl ter plaatse 70 kilometer per uur is toegestaan.

Fryslân: onder invloed
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Heerenveen: Gedempte Molenwijk, donderdag 01.55 uur, 37-jarige inwoner van Oudeschoot, 455 ug/l, rijverbod 4 uren, automobilist.

Appelscha: Vaart Zuidzijde, woensdag 15.20 uur, 48-jarige inwoner van Appelscha, 750 ug/l, rijverbod 9 uren, rijbewijs ingevorderd. Automobilist veroorzaakte aanrijding. De bestuurder wilde een erf afrijden, sloeg rechtsaf en nam daarbij de bocht te ruim. Een
55-jarige inwoner van Appelscha kwam van rechts en een aanrijding was het gevolg. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Leeuwarden: J.H. Knoopstraat, donderdag 02.45 uur, 36-jarige inwoonster van Leeuwarden, 620 ug/l, rijverbod 7 uur, rijbewijs ingevorderd, automobiliste.

Drachten: Berglaan, donderdag 01.35 uur, 22-jarige inwoner van Drachten, 350 ug/l, rijverbod 2 uur, automobilist.

Zwaagwesteinde: Voorstraat, woensdag 18.10 uur, 24-jarige Kollumer,
630 ug/l, rijbewijs ingevorderd, automobilist veroorzaakte aanrijding. De bestuurder reed over de Voorstraat, richting Kollumerzwaag waar hij onder invloed van alcohol tegen een auto aanreed van een 31-jarige inwoner van Zwaagwesteinde. De 31-jarige man deed aangifte. Beide voertuigen raakten ernstig beschadigd.

Rottevalle: aanrijding met letsel
Woensdag raakte om 17.20 uur een vrouw gewond aan de Litswei tijdens een aanrijding tussen twee autos. Het slachtoffer, een 51-jarige inwoonster van Boelenslaan, werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten gebracht. Het ongeval ontstond toen een 51-jarige automobilist uit Rottevalle op de Efterwei reed en de kruising met de Litswei over wilde steken. De 51-jarige inwoonster van Boelenslaan bestuurde een auto die in oostelijke richting op de Litswei reed. De bestuurder merkte het voertuig van de automobiliste niet op en een aanrijding was het gevolg. Beide voertuigen raakten ernstig beschadigd en werden door een takeldienst afgevoerd. De kentekens van beide voertuigen werden ingevorderd.