Eemland zuid, 08.50 uur

Utrecht 12-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Hennepkwekerij

AMERSFOORT De politie heeft op woensdag 11 februari een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnen gekomen informatie werd in de avonduren een onderzoek ingesteld in een woning aan de Sint Annastraat. Daarbij werd een hennepkwekerij met ongeveer 70 planten aangetroffen. De planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen. De 43-jarige mannelijke bewoner werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op woensdag 11 februari tussen 13.00 uur en 16.00 uur op verschillende plaatsen een verkeerscontrole gehouden.

Bij de controle op de Amsterdamseweg werden tien automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Op de Westsingel werden zeven automobilisten bekeurd voor het rijden in strijd met een gesloten verklaring en op de Stadsring werden twee automobilisten bekeurd voor het rijden over de busbaan.

Op de Utrechtseweg werd een grootscheepse controle gehouden, waarbij in totaal 61 bekeuringen werden uitgeschreven. Dit voor o.a. bromfiets met te hoog vermogen (10), niet dragen van de autogordel (39) en niet handenvrij bellen (3).

Onschuldig

AMERSFOORT Op woensdag 11 februari werd een jongen aangehouden op verdenking van het plegen van een autokraak.

Rond 15.15 uur reden politiemensen over de Van Randwijcklaan. Daar zagen zij een auto met een ingeslagen ruit staan. Zij stopten en werden aangesproken door een passant. Die verklaarde een jongen in de nabijheid van de auto te hebben gezien en gaf zijn signalement aan de politiemensen.

Bij onderzoek in de omgeving zagen politiemensen een jongen fietsen die aan het signalement voldeed. De jongen, 16 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werd aangehouden.

Uit onderzoek kwam vast te staan, dat de jongen wel in de buurt was geweest, maar niets met de autokraak te maken had. Hij is vervolgens in vrijheid gesteld.