Concours Hippique International Officiel (CHIO)

8 februari 2004, Linda Allen parcoursbouwer CHIO 2004
CHIO Rotterdam

Datum: 8 februari 2004

Linda Allen parcoursbouwer CHIO 2004

Rotterdam, 8 februari 2004 - De Amerikaanse Linda Allen is tijdens het CHIO Rotterdam, dit jaar eerder dan vorige jaren van 17 tot en met 20 juni, parcoursbouwer van de Samsung Super League, de Grote Prijs en de overige nationale en internationale springrubrieken. Linda Allen zal daarbij worden geassisteerd door de vaste ploeg van Nederlandse assistent-parcoursbouwers. De parcoursen zullen gebouwd worden op de geheel vernieuwde grasmat.

"We zijn er erg trots op dat Linda Allen bij ons in Rotterdam komt bouwen", aldus Jan Willem Körner, bestuurslid CHIO Rotterdam, "zij heeft behalve de Olympische Spelen in Atlanta en andere internationale kampioenschappen over de gehele wereld parcoursen gebouwd die behoorlijk veel van de ruiters eisten doch voor de paarden plezierig waren om te springen. Door de ruiters wordt zij als één van de beste parcoursbouwers ter wereld beschouwd". Vorig jaar heeft Linda Allen o.a. op het CSIO Dublin gebouwd.

Na de tegenslag die de bodem opleverde tijdens het CHIO 2003, als gevolg van de enorme droogte in de voorafgaande maanden, is er vanaf begin september hard gewerkt om het springterrein in optimale conditie te krijgen voor het CHIO 2004. Inmiddels lijkt het erop dat alle problemen zijn overwonnen, de nieuw ingezaaide grasmat heeft mede dankzij gunstige weersomstandigheden goed kunnen wortelen. Het was belangrijk voor de bodem dat de kieming voor het invallen van de winter voldoende zou hebben plaatsgevonden en op dit moment ligt het terrein er mooi groen bij.

Tijdens het CHIO zullen op het hoofdterrein als vanouds de verschillende springrubrieken verreden worden met als hoogtepunten in 2004 de Samsung Super League landenwedstrijd op vrijdag en de Grote Prijs op zondag. Het CHIO Rotterdam is een van de acht CSIO's waar de deelnemers aan de Samsung Super League ten strijde zullen trekken. Deelnemende landen- equipes komen in 2004 uit Duitsland, Italië, Frankrijk, België, Ierland, Engeland, de Verenigde Staten en natuurlijk Nederland. De ruiters van de Verenigde Staten hebben in de Super League de plaats ingenomen van de Zweedse ruiters, dat equipe degradeerde naar de Nations Cup Series, die wordt gevormd door de overige CSIO's.

Curriculum Vitae Linda Allen:

Parcours bouw tijdens:

- 1992 World Cup finals in Del Mar, parcours & hindernissen
- 1996 Olympic Games in Atlanta, parcours & 2 sets hindernissen
- 1999 World Breeding Championships for Young Horses in Lanaken
- 2003 CSIO Dublin, internationale parcoursbouwer voor Samsung Super League Nations Cup

- verder gebouwd in: USA, Duitsland, Engeland, Mexico, Canada, Brazilië, Australië, Argentinië en in Nederland (Geesteren)

Accreditaties:

- FEI Official International Course Designer sinds 1993
- FEI Certified Course Director voor Jumping Course Design en Judging
- FEI Certified Chief Steward voor Jumping

Technisch gedelegeerde tijdens:

- World Equiestrian Games in Den Haag (1994)
- Pan American Games in Winnipeg, Canada (1999)
- World Cup Finals Goteborg (1991)

- America's cup Junior and Yong Rider Championships in Brazilie (1998)

Gejureerd tijdens:

- FEI 2000 World Cup Finals, FEI evenementen in USA, Canada, Zweden, Italie, Saudie Arabie

- US Equiestrian Registered Judge for Jumpers, Hunters and Hunter Seat Equitation

Overzicht FEI Samsung Super League:
La Baule (FRA), 6-9 mei (vrijdag)
Rome (ITA), 27-30 mei (vrijdag)
Lucerne (SUI), 3-6 juni (vrijdag)
Rotterdam (NED), 17-20 juni (vrijdag)
Aken (GER), 13-18 juli (vrijdag)
Hickstead (GBR), 21-25 juli (vrijdag)
Dublin (IRL), 4-8 augustus (vrijdag)
Barcelona (ESP), 16-19 september (zondag)