Provincie Flevoland



Scout wil hoger opgeleiden aan Flevoland binden

Provincie Flevoland steunt welzijnsprojecten

Nieuwe kansen voor Flevolandse Gezondheidszorg

Winnaar prijs duurzame onderneming bekend op 10/02

Nieuwe kansen voor Flevolandse bedrijven

Provincie geeft kwaliteitsimpuls bezwaarschriften

Nieuwe entree Flevoland bij roggebotsluis

Europese bijdrage voor Culinaire Parade Flevoland

Coso Printing Almere Duurzame Onderneming

Staatssecretaris van der laan proeft culturele

Burgerjury over toekomst Markermeer

De provincie organiseert samen met de Universiteit van Amsterdam (UvA) een Burgerjury over water. Een Burgerjury is een nieuwe methode om burgers bij het openbaar bestuur te betrekken. Een groep van 14 willekeurig geselecteerde burgers ondervraagt deskundigen (getuigen) en komt tot beleidsaanbevelingen. De Burgerjury is een door Europese Unie betaald initiatief.

Tijdens de Burgerjury komen getuigen uit de hoek van de landbouw, natuurbescherming, recreatie en visserij hun visie geven op de toekomst van het Markermeer. De hoofdvraag die zij moeten beantwoorden is: Welke beleidskeuzes zijn bepalend voor de waterkwaliteit van het Markermeer?

Geinteresseerden zijn harte welkom om de Burgerjury in actie te zien. Het openbare deel van de Burgerjury vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 februari in het Provinciehuis van Lelystad op de Visarenddreef 1. De officiële opening wordt verricht door gedeputeerde mevrouw Bouwmeester. Ook mevrouw Corbey, lid van het Europese Parlement, is zaterdagochtend aanwezig. Het publiek is van 09.30 tot 17.00 uur welkom om jury en getuigen in actie te zien. Op zaterdag is het restaurant open voor de lunch. Op zondag is er van 12:00 tot 14:00 een excursie voor de juryleden; deze excursie is niet toegankelijk voor publiek.

Op het gebied van waterbeheer staan de provincie Flevoland en de Nederlandse samenleving als geheel de komende jaren voor belangrijke beslissingen. Binnen de Europese Kaderrichtlijn Water zal een plan worden opgesteld voor het IJsselmeergebied met daarin een visie op de toekomst.

Lees meer over de Burger Jury