Gemeente Woudenberg


2004-015 Eénmalige lastenverlichting

WOUDENBERG, 12 februari 2004 - Alle huishoudens in Woudenberg ontvangen een eenmalige lastenverlichting van 100,-. De gemeente verrekent deze lastenverlichting automatisch via de gemeentelijke belastingaanslag, die eind februari wordt verzonden.

De gemeenteraad van Woudenberg heeft in november vorig jaar, tijdens de behandeling van de begroting, ingestemd met de eenmalige lastenverlichting voor alle huishoudens. Daarbij is afgesproken, dat deze lastenverlichting van 100,- via de gemeentelijke belastingaanslag wordt verrekend.
Op het aanslagbiljet, dat inwoners eind februari ontvangen, is de eenmalige lastenverlichting automatisch verrekend. Het belastingbedrag is dit jaar dus 100,- lager dan eigenlijk zou moeten.

Komt u in aanmerking voor kwijtschelding?
De eenmalige lastenverlichting wordt verstrekt aan alle huishoudens in Woudenberg. Ook aan mensen die in aanmerking komen voor gehele of gedeeltelijke kwijtschelding van de gemeentelijke belastingaanslagen. Zij ontvangen de 100,- rechtstreeks van de gemeente (dus niet via de belastingaanslag).

Voor wie geldt de lastenverlichting niet?
De eenmalige lastenverlichting wordt verstrekt aan alle huishoudens die op 1 januari 2004 stonden ingeschreven bij de gemeente Woudenberg. Inwoners die ná 1 januari 2004 in de gemeente Woudenberg zijn komen wonen, ontvangen de lastenverlichting niet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bureau Financiële Zaken van de gemeente Woudenberg, telefoonnummer 033-2869137. Laatst gewijzigd op 12/02/2004