NU'91

VIERDE RONDE CAO-ONDERHANDELINGEN ZIEKENHUIZEN:

NU91 VOEGT DE DAAD BIJ HET VOORSTEL

Tijdens de laatste ronde van de onderhandelingen voor een nieuwe Ziekenhuis-CAO kwamen de werkgevers (verenigd in de NVZ) met zo weinig financiële ruimte over de brug, dat de NU91-CAO-onderhandelaren Hubert Vankan en Nanda Nagel een gewijzigd voorstel hebben ingediend. Dit voorstel bevat financieel voordeel voor leden van vakbonden en beroepsorganisaties.

NU91 vindt dat ze aan het leden verplicht is ondanks de moeilijke economische omstandigheden het onderste voor hen uit de geldkan te halen. De werkgevers willen de lopende CAO met twee jaar continueren. Zij noemen dat met een moeilijk woord budgetneutraliteit, maar NU91 noemt het beestje bij het naampje en spreekt van een absolute minlijn. NU91 houdt vast aan de stelling dat haar leden er niet in koopkracht op achteruit mogen gaan.

Het door NU91 ingediende voorstel luidt: een eenmalige resultaatafhankelijke uitkering van 400,00 voor iedere werknemer, met daar bovenop nog eens 250,00 extra voor leden van vakbonden en/of beroepsorganisaties. Hou nu91.nl in de gaten voor updates rond dit onderwerp.