Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (2) (12/2)

Oosterhout, donderdag 12 februari 2004

Soft- en harddrugs aangetroffen
Politie rolt drie hennepkwekerijen op

RAAMSDONKSVEER / GEERTRUIDENBERG: Donderdag 12 februari heeft het politieteam Geertruidenberg-Drimmelen drie hennepkwekerijen opgerold. In totaal heeft de politie 164 hennepplanten aangetroffen en verschillende soorten soft- en harddrugs. Er is een aanhouding verricht. De politie kwam de kwekerijen op het spoor op basis van informatie die de wijkagenten verzamelden en naar aanleiding van verder intern onderzoek.

De eerste kwekerij trof de politie aan in een bedrijfspand op industrieterrein Dombosch. De kwekerij, die gevestigd was boven een kantoorpand, was goed geïsoleerd en niet zichtbaar voor de buitenwereld. Binnen trof de politie 144 planten aan die klaar waren om te oogsten. In het pand was niemand aanwezig. De politie heeft de eigenaar in kennis gesteld. Donderdagavond is de huurder, een 43-jarige man uit Raamsdonksveer, aangehouden.

In een appartement aan de Havendijk in Geertruidenberg trof de politie een complete hennepkwekerij aan. Er waren geen planten aanwezig, maar wel resten van eerdere oogsten. De huurder was niet aanwezig.

Tot slot heeft de politie een hennepkwekerij met 20 bloeiende planten ontmanteld die gevestigd was in een flatwoning in Geertruidenberg. Ook waren de resten van een eerdere kweek aanwezig en vond de politie de oogst van 62 planten.
Verder vond de politie in de woning verschillende soorten soft- en harddrugs. Omdat het hier om hoeveelheden gaat die groter zijn dan gebruikershoeveelheden, vermoedt de politie dat er vanuit de woning werd gedeald. De politie is nog op zoek naar de bewoner van het pand.

Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en direct vernietigd.

Vrouw overleden na aanrijding (2)

RIJEN: Donderdagmiddag omstreeks 15.40 uur kreeg de politie melding van een ongeval op de kruising De Wittstraat / Vreedestraat. Een Belgische vrachtwagen kwam in aanrijding met een fietser, een 70-jarige vrouw uit Rijen. De vrouw is ter plaatse aan haar verwondingen overleden. De politie vermoedt dat de
vrachtwagenchauffeur, een 35-jarige man uit Emmen, de vrouw niet heeft opgemerkt toen hij rechtsaf sloeg. Voor de chauffeur en omwonenden heeft de politie slachtofferhulp ingeschakeld.

Bron: Connie Polak