VVD



12 feb 2004 - Donner en Bot krijgen vragen van VVD over coffeeshop Venlo

Vragen van de leden Griffith en Wilders (beiden VVD) aan de Ministers van Justitie en Buitenlandse Zaken

1.) Heeft u kennis genomen van de berichten aangaande het besluit van de gemeente Venlo om een vergunning te verlenen voor een coffeeshop aan de Duitse grens? (1) Wat is uw oordeel hierover?

2.) Op welke wijze kunt u de gemeente Venlo actief ondersteunen in haar terechte streven en voornemen de drugsproblematiek en overlast in de binnenstad van Venlo op te lossen?

3.) Deelt u de mening dat een oplossing voor de Venlose drugsproblematiek evenwel niet gelegen mag zijn in het verlenen van een vergunning voor een zogenaamde "McDope" dichtbij de Duitse grens, mede gelet op het bepaalde in het Hoofdlijnenakkoord waarin staat dat coffeeshops in de buurt van grensgebieden juist moeten worden teruggedrongen? Hoe kunt u hiertegen optreden?

4.) Zijn de bevoegde Duitse autoriteiten over het besluit van de gemeente Venlo ingelicht en hoe zal worden gereageerd indien hun kritiek - zoals bij het eerdere voornemen van de gemeente Venlo - opnieuw fors zal zijn?

12 februari 2004

(1) "Venlo staat twee koffieshops toe aan de Duitse grens", Limburger 12-02-2004 "Megacoffeeshop bij Duitse grens", De Telegraaf, 12-02-2004 "Venlo krijgt toch coffeeshop aan de grens", Volkskrant, 12-02-2004 "Coffeeshop aan Duitse grens", Trouw, 12-02-2004