Wereld Natuur Fonds Nederland

WNF-Ranger Photo Award 2003 uitgereikt in Museon

De beste natuurfotos van jeugd t/m 15 jaar

Vandaag heeft de tienjarige Rosa Vrijhof uit Hendrik Ido Ambacht, in het Museon in Den Haag de WNF-Ranger Photo Award 2003 in ontvangst mogen nemen. Zij ontving de Award voor haar foto 'musje aan de waterkant'.



1e prijs WNF-Ranger Photo Award 2003 De WNF-Ranger Photo Award is door het Wereld Natuur Fonds samen met het Museon georganiseerd voor kinderen t/m 15 jaar. Van de ruim 600 ingezonden natuurfotos waren 40 fotos genomineerd voor de eerste prijs: de WNF-Ranger Photo Award (een bronzen beeldje) én een dag op pad met een professionele natuurfotograaf. De winnende en alle genomineerde fotos zijn van 13 december 2003 tot en met 7 maart 2004 te bezichtigen in het Museon. Rosa Vrijhof kreeg vandaag na de prijsuitreiking ook de eer de tentoonstelling te openen.

Prijzen

2e prijs WNF-Ranger Photo Award 2003 Naast eerste-prijswinnares Rosa Vrijhof vielen ook Lenneke van Loo (15 jaar) uit Best en Kevin Bulder (15 jaar) uit Elspeet in de prijzen. Lenneke van Loo won de tweede prijs (een complete fotoset) met haar foto van een kudde wilde schapen, de derde prijs (een workshop in een doka) ging naar Kevin Bulder voor zijn foto van een brullende leeuw. Kevin Bulder viel twee keer in de prijzen: hij sleepte met zijn foto ook de Publieksprijs in de wacht. De Publieksprijs is een extra prijs.

3e prijs WNF-Ranger Photo Award 2003 Gedurende de eerste twee weken van december stonden alle genomineerde fotos op de internetsite van de WNF-Rangerclub en konden bezoekers van de site stemmen op hun favoriete foto. Kevins brullende leeuw kreeg 331 van de in totaal 2.079 via www.wnf.nl/rangerclub uitgebrachte stemmen. Als winnaar van de Publieksprijs krijgt Kevin zijn eigen fotoreportage in TamTam, het jeugdblad van de WNF-Rangerclub.

Jurering

De jury, bestaande uit de winnares van vorig jaar, Kimberley Perdon, natuurfotograaf Willem Kolvoort en AVRO-presentator Sipke-Jan Bousema (o.a. presentator van ZipZoo, coördinaat X en de Museumbende), prees de kwaliteit van de inzendingen. Willem Kolvoort, zelf twee keer prijswinnaar van de prestigieuze Wildlife Photographer of the Year-competition, hierover: De jury heeft dit jaar flink met elkaar gediscussieerd over de beste foto, want het niveau van de fotos ligt dit jaar dicht bij elkaar. De inzending van Rosa Vrijthof vonden we het meest spannend: Zal ik nog een beetje opschuiven of breekt de stengel dan lijkt dit musje te denken. De spanning is voelbaar. Het musje zit bovendien fraai in beeld, helemaal los van het kabbelende water op de achtergrond en los van de chaos van plant- en bloemstengels. Dat je van de alledaagse natuur om je heen zon leuke foto kunt maken is prijzenswaardig.

Jaarlijkse fotowedstrijd

De WNF-Ranger Photo Award is een jaarlijkse terugkerende fotowedstrijd voor kinderen tot 15 jaar. De fotowedstrijd wordt georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met het Museon.

Meer informatie over de fotowedstrijd is te vinden op www.wnf.nl/rangerclub en www.museon.nl