PERSBERICHT - 2004-02-12

Aantal boekingen bij Vacansoleil bijna dubbele van vorig jaar

Vakantieland Denemarken wint sterk aan populariteit

Vacansoleil Camping Holidays, aanbieder van luxe kampeervakanties, signaleert een enorme stijging van de populariteit van Denemarken als vakantieland. Het aantal boekingen naar Denemarken ligt bij de reisorganisator op dit moment al 90,61% hoger dan in dezelfde periode van het afgelopen jaar.

De enorme stijging van het aantal boekingen naar Denemarken valt opvallend samen met de aflevering van Campinglife vorige maand waarin de Deense vijf-sterrencamping Klim Strand centraal stond.

Kindvriendelijk karakter Ook landelijk gezien wint Denemarken aan populariteit. Ten opzichte van 2002 boeken bijna 52 procent meer Nederlanders hun (camping)vakantie naar Denemarken. De vakantieganger is, nog meer dan in de voorgaande jaren, in voor een nieuwe bestemming dichter bij huis. Daarmee is ook Denemarken een prima alternatief.

Voornamelijk gezinnen met jonge kinderen boeken een vakantie naar Denemarken, mede dankzij het sportieve, actieve en kindvriendelijke karakter van de bestemming. Daarnaast beschikt Denemarken over schitterende stranden en uitgestrekte natuurgebieden.

Uitbreiding Deense bungalowparken
Vacansoleil heeft het aanbod van Deense bestemmingen uitgebreid. De Vacansoleil Bungalow Parcs brochure biedt nu, verspreid over heel Denemarken, 4 bungalowparken aan. De Camping Holidays brochure biedt daarnaast 6 Deense topcampings aan.

Campinglife
De liefhebbers van Deense kampeerbestemmingen kunnen op 3 april hun hart weer ophalen, want dan is Campinglife op de Deense drie-sterrencamping Hessellund Sø in Jutland. Campinglife is te zien op zaterdagavond van 19:00 tot 19:30 RTL4 en wordt zondagochtend om 9:40 herhaald.