Gemeente Voorburg-Leidschendam



Stadsgewest stimuleert verkeersveiligheid in Haaglanden

Persbericht, Stadsgewest Haaglanden 12 februari 2004
---

Het stadsgewest Haaglanden stelt dit jaar een financiële bijdrage van ruim 44.000 beschikbaar voor drie projecten ter bevordering van de verkeersveiligheid van leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Dat heeft het dagelijks bestuur van het stadsgewest Haaglanden besloten.

Het geld voor de eerste twee projecten wordt toegekend aan de onderwijsbegeleidingsdienst OnderwijsAdvies. Met de bijdrage wordt een pilot gestart om een verkeersleerkracht in te zetten in elke Haaglanden-gemeente. Daarvoor wordt een netwerk opgezet van verkeersleerkrachten voor het basisonderwijs in de regio. Daarnaast wordt door OnderwijsAdvies de inzet van het Groot Verkeersmysteriespel geregeld. Het Groot Verkeersmysteriespel is een educatief spel voor leerlingen van het basisonderwijs. Als derde project komt er geld beschikbaar voor verkeerseducatie in het voortgezet onderwijs.

In de gemeente Zoetermeer is al jaren een verkeersleerkracht werkzaam in en rond de scholen met onder andere het project fietsvaardigheid. Het inzetten van de verkeersleerkracht in Zoetermeer is zeer succesvol. Het dagelijks bestuur van het stadsgewest Haaglanden heeft daarom besloten deze bijdrage te verstrekken zodat er een pilot kan worden gestart in acht andere gemeenten waarbij een jaar lang, een verkeersleerkracht 1 dag per week, les kan geven op een basisschool.