Gemeente Katwijk


* Start project Senioren Sport Katwijk


* Resultaten klanttevredenheidsonderzoek KRV gemeenten goede basis voor de toekomst


---

Start project Senioren Sport Katwijk
Katwijk, 12 februari 2004
De gemeente Katwijk biedt vanaf heden sportief niet-actieve inwoners in de leeftijd van 55-65 jaar de unieke mogelijkheid om deel te nemen aan een sportstimuleringsproject voor senioren, het zogenaamde project Senioren Sport Katwijk (SSK). In eerste instantie zal het project in de wijk Katwijk Noord beginnen.

Het project SSK is een afspiegeling van het Landelijke GALM-project. Het GALM-project is een initiatief van de Werkgroep Bewegingswetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) en de Landelijke Stichting Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO, nu:NISB). Het doel is om senioren in de leeftijd van 55-65 jaar die niet aan sport doen te activeren om meer te gaan bewegen. Het project wordt (financieel) mede mogelijk gemaakt door de gemeente Katwijk, de Stichting Welzijn Ouderen KRV, de GGD en de Sportraad Zuid - Holland. In het kader van het project kunnen de senioren uit de doelgroep gedurende een periode van ander half jaar:

* Twee keer hun fitheid laten meten (uithoudingsvermogen, lenigheid, handvaardigheid, reactiesnelheid, bloeddruk);
* Deelnemen aan een bewegingsintroductieprogramma (onder begeleiding van gekwalificeerde instructeurs);

* Advies krijgen over mogelijke sportieve activiteiten.

De senioren tussen 55 en 65 jaar in de wijk van Katwijk Noord hebben inmiddels een brief in de bus gekregen en kunnen zich opgeven voor de eerste fitheidstest. Vervolgens krijgt de deelnemer een bewegingsintroductieprogramma van 12 weken en uiteindelijk een persoonlijk bewegingsadvies. Hierna zijn er twee mogelijkheden. Of de deelnemers worden -als zij dat willen- ondergebracht bij een bestaande Katwijkse sportclubs of vereniging. Ook kan het zo zijn dat de ontstane groep (onder begeleiding) doorgaat met sporten in een zaal. Na anderhalf jaar is er een tweede afsluitende fitheidstest.

Aangezien veel sportief niet-actieve senioren wel sportief actief willen worden maar dan wel met bijvoorbeeld een kennis of vriend kunnen zij iemand meenemen. Gezien het persoonlijke belang van het project betalen de deelnemers een kleine bijdrage. Wilt u meer weten over dit project? Bel dan naar Dhr. J. van Diepen van de gemeente Katwijk (071-4062371)