Bedrijfschap Horeca en Catering

Terug Persbericht P-05; Zoetermeer, 12 februari 2004 Afd. Informatie en Communicatie, tel. (079) 368 07 07

Nog enkele Workshops Omgaan met agressie gepland tot juni

In 2004 zijn nog enkele Workshops Omgaan met agressie gepland. Deze training vloeit voort uit het Arboconvenant Werkdruk Horeca waarin afspraken zijn gemaakt om onder andere horecamedewerkers te leren omgaan met lastige of agressieve gasten en wordt sinds juni 2001 georganiseerd door Endurance (v/h SVH Bedrijfsopleidingen).

Om ondernemers en medewerkers in de horeca te leren omgaan met lastige of agressieve gasten, te voorkomen dat gasten agressief worden, of dat agressieve personen het horecabedrijf binnenkomen, organiseert Endurance in opdracht van sociale partners in de horeca, wederom de training "Omgaan met agressie". De training gaat uit van een basistheorie over verschillende soorten gedrag en gesprekstechnieken (ombuigstrategieën) en is zeer praktijkgericht. Met behulp van acteurs en ervaren trainers worden diverse situaties getraind, waarin de verschillende gesprekstechnieken en het eigen gedrag centraal staan. Op deze wijze wordt aangegeven wat de mogelijkheden zijn om agressief gedrag om te buigen in meewerkend gedrag. Volgens de recente cijfers geeft 10% van de medewerkers in de horeca aan veel te moeten werken met agressieve gasten.

Omdat omgaan met agressie één van de speerpunten is uit het Arboconvenant is een deel van de kosten betaald. Voor de workshop van één dagdeel betaalt u slechts EUR30,- per persoon. Sinds juni 2001 hebben reeds 750 horecamedewerkers deelgenomen aan deze praktische workshops, die door hen als zeer nuttig en succesvol werd ervaren. Er zijn open inschrijvingen, maar Endurance kan de workshop ook 'in company' geven bij de werkgever, of in één van de bedrijven van samenwerkende horecaondernemers. Naast deze basiscursus geeft Endurance ook uitgebreidere trainingen voor bedrijven die een groter risico lopen en dus dieper op de stof willen ingaan. De trainingen lopen nog tot 1 juni aanstaande, want per die datum eindigt het Arboconvenant Werkdruk Horeca. Gezien de succesvolle formule biedt Endurance ook ná 1 juni de mogelijkheid soortgelijke trainingen te volgen.

Met betrekking tot de open inschrijving, kan men zich opgeven voor de volgende data:

· Maandag 8 maart Amsterdam

· Maandag 29 maart Rotterdam

· Maandag 19 april Den Haag

· Maandag 10 mei Maastricht

De trainingen vinden in de middag plaats van 13.30 - 17.00 uur. Voor nadere inlichtingen en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Endurance, tel. (033) 450 83 33 of kijk op www.endurance.nl.