Algemene Rekenkamer

Algemene Rekenkamer

- 5 februari 2004 -

Publicatie EU-trendrapport 2004 Algemene Rekenkamer

Op 12 februari 2004 publiceert de Algemene Rekenkamer het EU-trendrapport 2004. Het EU-trendrapport 2004 is het tweede rapport in een reeks waarin de Algemene Rekenkamer de stand van zaken rondom het financieel management van de gelden van de Europese Unie (EU) in kaart brengt. Het rapport geeft een overzicht van de ontwikkelingen in het beheer van EU-gelden. Centraal staat het toezicht en de controle op de besteding van deze gelden, zowel in Nederland als EU-breed. Waar mogelijk worden in deze tweede editie voorzichtig aanzetten gegeven tot het signaleren van trends.

De Algemene Rekenkamer heeft daarnaast aanvullend onderzoek gedaan naar de afwikkeling van de oude structuurfondsperiode (1994-1999) en de kosten van controles ter plaatse van bepaalde landbouwsubsidies. Ook heeft zij de ondersteuning van Nederland en de EU aan de aanstaande 'nieuwe buren' van de EU onderzocht. Dit zijn landen in Oost-Europa en de westelijke Balkan, die na de toetreding van nieuwe lidstaten aan de EU zullen grenzen.

Exemplaren van het rapport en het bijbehorende persbericht zijn op donderdag 12 februari 2004 door leden van de pers vanaf 12.00 uur onder embargo af te halen aan het Lange Voorhout 8 in Den Haag. Zoals gebruikelijk kan hier niet over gepubliceerd worden totdat de Algemene Rekenkamer het rapport aan de Tweede Kamer heeft gepresenteerd. Het embargo geldt daarom tot donderdag 12 februari 2004, 17.00 uur.