Ingezonden persbericht


Baarn, 23 december 2003

Beste redactie,

In zijn artikel "IT doesn't matter" in Harvard Business Review trekt Nicholas Carr de strategische waarde van IT ernstig in twijfel. Kort gezegd stelt hij, dat IT inmiddels een `commodity' is - zoals elektriciteit en openbaar vervoer - en dus niet langer fungeert als hét instrument om de concurrentie vóór te blijven.

Sinds de publicatie ervan, buitelt `eens' en `oneens' over elkaar heen. Tot op het hoogste niveau. Zodanig, dat Carr heeft besloten zijn visie nader toe te lichten in het boek "Does IT matter?" dat begin 2004 verschijnt.

Ook in ons land is de discussie levendig. Een bekend tegenstander van Carr's visie is Jaap Bloem, senior analist van Sogeti Nederland. Dennis van der Spoel van ADES Managementstrategieën herkent zich daarentegen wél in een aantal argumenten die Carr aanvoert.

Het is mij daarom een genoegen u uit te nodigen voor de

COMGE-discussiebijeenkomst

op
vrijdag 13 februari 2004

met als thema

"Does IT?"

Bloem en Van der Spoel nemen daar met een korte inleiding hun stellingen in. Vervolgens kunt u tijdens een informele lunch uw eigen visie op dit onderwerp toetsen aan die van andere aanwezigen. De bevindingen daarvan komen 's middags in een plenaire discussie aan de orde.

Wilt u met het bijgesloten faxformulier even laten weten of ik op uw aanwezigheid mag rekenen? U ontvangt dan ruim voor 13 februari a.s. een definitieve uitnodiging met een routebeschrijving naar de lokatie in Loosdrecht.

Ik hoop u op 13 februari persoonlijk te mogen begroeten!

Guus van den Berg
Voorzitter COMGE


---- --
AANMELDINGSFORMULIER


Bijeenkomst vrijdag 13 februari 2004
"IT doesn't matter"

Naam:

Redactie van:

Adres:

Postcode & plaats:

Telefoonnummer:

Faxnummer:

E-mail

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van deelname en een routebeschrijving.

U kunt dit formulier vóór 15 januari 2004 sturen of faxen naar:

COMGE
Vereniging van IT-Managers
Postbus 12
3740 AA BAARN
Fax: 035 - 542 76 06


---- --