Ingezonden persbericht


Amsterdam, 13 februari 2004
Lufthansa verkoopt aandelen Amadeus

Deutsche Lufthansa AG heeft een belang van 13,2 % in Amadeus Global Travel Distribution S.A. aangeboden op de effectenbeurs van Madrid. Binnen een uur werden 78 miljoen A-aandelen verkocht aan institutionele beleggers voor een prijs van ¬ 5,05 per stuk. Door de transactie neemt het aandeel van Lufthansa in Amadeus af van 18,3% tot 5,1%.

Lufthansa ontvangt een totaalbedrag van ¬ 394 miljoen voor de transactie. Als gevolg daarvan wordt een boekwinst gerealiseerd van rond ¬ 290 miljoen voor het lopende boekjaar.

In vervolg op de reeds afgeronde verkopen van GlobeGround en DHL, zet Lufthansa haar actieve portefeuillemanagement consequent voort. "De beslissing is logisch, strategisch en, in het licht van de huidige marktomstandigheden, prudent", zei Wolfgang Mayrhuber, CEO en voorzitter van de raad van bestuur van Lufthansa. "Een regelmatige herijking van onze portefeuille maakt onderdeel uit van onze strategie. Door de verkoop van deze deelneming en de gerealiseerde meerwaarde verstevigen we onze vermogenspositie en de Lufthansa Groep."

Zie ook: media.lufthansa.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Wouter Rutten, Van Luyken Communicatie Adviseurs

Telefoon (023) 540 04 24, Fax (023) 535 48 06

e-mail: rutten@vanluyken.nl