Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 februari 2004

Vrouw levert drugs aan minderjarigen

Vrouw aangehouden wegens handel en gebruik drugs aan en met minderjarigen

Almelo

Op donderdag 12 februari omstreeks 11.00 uur heeft de politie een 22-jarige Almelose vrouw aangehouden in Enschede wegens drugshandel met minderjarigen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Nadat een vijftal verontruste ouders zich bij de politie meldden naar aanleiding van het drugsgebruik van hun minderjarige kinderen stelde de politie een nader onderzoek in. De verdachte heeft in de afgelopen tijd meerdere keren drugs geleverd aan minderjarigen en gebruikt in haar woning in Almelo. In totaal zijn er 16 kinderen bij betrokken in leeftijd variërend van 12 tot 17 jaar. Twee van deze kinderen zijn aangehouden geweest wegens levering van de drugs.

Vanwege het grote aantal jeugdigen heeft de politie in samenwerking met de Stichting De Ander en de Raad van de Kinderbescherming twee informatieavonden gehouden voor de kinderen en hun ouders. Daarin werd de hun het strafproces uitgelegd en de gevaren rond drugsgebruik en de daaraan verbonden consequenties. Ook wordt door de gemeente, stichting De Ander en de politie gezocht naar maatregelen om de jeugd van deze praktijken vandaan te houden. (bps: 04-005098)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --