Ingezonden persbericht


Persbericht

13 februari 2004

Netsize sluit partnership met Sharewire voor de distributie en betaling van mobiele content

~ geavanceerde billing- en infrastructuuroplossing van Netsize voor de realisatie van het Payment & Distribution Platform ~

Netsize, marktleider in het aanbieden van oplossingen van mobiele diensten voor business en entertainment, is door Sharewire B.V. gekozen als preferred partner voor haar Payment & Distribution Platform . Dit platform stelt het MKB en particulieren in staat om voordelig mobiele content aan te bieden, zoals ringtones, games, wallpapers, tekst, logo s, video en audio. Naast de technische en marketingondersteuning, zorgt Netsize ook voor de betaling en distributie van de mobiele content.

Netsize heeft voor Sharewire een billing- en SMS infrastructuuroplossing ontwikkeld. Deze wordt ingezet voor meerdere Europese landen. Dit houdt in dat Sharewire gebruik maakt van Netsize s directe netwerkverbindingen die via het SMS-kanaal verlopen. Daarnaast kan Sharewire profiteren van de revenue sharing-overeenkomsten die met meer dan 50 mobiele operatoren in 16 Europese landen zijn afgesloten. Hierdoor is het mogelijk voor Sharewire om wereldwijd zaken te doen.

"Een belangrijk onderdeel van onze service is het wereldwijd versturen van gratis en premium SMS berichten," zegt Ivo Wentholt, Manager Sharewire B.V. "We waren dus zoek op zoek naar een betrouwbare partner. Niet alleen hebben we gekeken naar de technische oplossing van de aanbieder, maar ook naar de kwaliteit van het netwerk. Op alle fronten stak Netsize met kop en schouders boven de rest uit. Ze hebben zelfs een Interactive Voice Response systeem voor ons geïmplementeerd, waardoor gebruikers binnen Europa via 0900-nummers kunnen afrekenen. Dankzij Netsize bieden wij onze klanten en de eindgebruikers een sterke en betrouwbare service."

Patrick van de Werken, Sales Manager bij Netsize Nederland voegt hieraan toe: "Netsize kon snel aan de eis van Sharewire voldoen: een SMS billing infrastructuur voor meerdere Europese landen. Sharewire zocht een partner die hen niet alleen technische ondersteuning kon bieden op pan-Europees niveau, maar hen ook kon voorzien van marketing advies."

(315 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Sharewire
Sharewire B.V., gevestigd in Amsterdam, Nederland, verzorgt wereldwijd de betaling en distributie van mobiele toepassingen. Gebruikers kunnen via het Sharewire platform hun eigen producten, zoals ringtones, games, wallpapers en video's verkopen zonder dat ze hoeven te investeren in een betalings- en distributiesysteem. Iedereen kan via Sharewire transacties afhandelen via premium SMS, 0900-nummers, credit card en PayPal. Voor meer informatie, bezoek http://www.sharewire.net

Over Netsize
Met een omzet van meer dan 60 miljoen Euro in 2003, is Netsize Europees marktleider in het aanbieden van mobiele producten en diensten voor business en entertainment. Netsize ondersteunt bedrijven bij de implementatie hiervan, met als doel het vergroten van de omzet, het verhogen van de naamsbekendheid en het optimaliseren van de operationele efficiëntie.

Netsize biedt haar klanten directe netwerkverbindingen over diverse kanalen zoals SMS, MMS en WAP en revenue sharing-overeenkomsten met meer dan 50 mobiele operatoren in 16 Europese landen. Dankzij deze Europese structuur met lokale teams voor commerciële, technische, marketing en legale ondersteuning, kunnen haar klanten en partners wereldwijd zaken doen. Netsize beschikt eveneens over een uitgebreide catalogus van mobiele applicaties en content, zoals logo's, foto's, ringtones en java games.

Reeds aanwezig in alle West-Europese landen met 13 filialen, opent Netsize momenteel onder andere kantoren in Centraal- en Oost-Europa (Hongarije, Tsjechië) en in Latijns-Amerika (Mexico, Chili).

Opgericht in 1998, heeft Netsize een 180-tal personeelsleden die meer dan 500 klanten bedienen.

Voor meer informatie surf naar www.netsize.com

Netsize doet voor het eerst mee aan de Technology Fast 500. Notering Deloitte European Technology Fast 500, editie 2003: eerste in Frankrijk, derde in Europa.

Contact:
LEWIS, het ICT PR bureau:
Lilian van Tongerlo of Kim van Bokhoven
Tel: +31 (0) 40 235 46 00Fax: +31 (0) 40 235 46 01 Email: lilianv@lewispr.com Web site: www.lewispr.com Kimv@lewispr.com

NETSIZE NEDERLAND
Ali Fenwick
Tel. + 31 (0)10 2663300Fax: + 31 (0) 10 2663350
E-mail: afenwick@netsize.comWebsite: www.netsize.nl


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---