Politie Friesland

Politieberichten van vrijdag 13/2 (07.00 - 13.00)

Fryslân 13-02-2004 - Voor verder informatie kunt u op werkdagen bellen, tussen 07.00 en 15.00 uur, met het algemene nummer van de politie Fryslân, 0900 - 8844.

Leeuwarden: verdachte straatroof aangehouden
Donderdag omstreeks 19.00 uur werd een 22-jarige inwoonster van Sneek gesignaleerd op de Nieuwestad. Twee politiemensen zagen dat ze voldeed aan het signalement van de vrouw die diezelfde ochtend een beroving op de Nieuwestad had gepleegd op een 20-jarige inwoonster van Twijzel (zie hiervoor de politieberichten van 12/2 van 07.00 13.00). De vrouw is, na overleg met de officier van justitie, buiten heterdaad aangehouden op het Blokhuisplein. Op het bureau bekende zij de beroving. De buit, een tas, was door haar in de gracht gegooid. De bankpasjes lagen nog bij haar in de woning, een buitgemaakte gsm had ze inmiddels doorverkocht. De vrouw wordt vanmiddag (vrijdag) voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Tussen donderdag 18.00 uur en vrijdag 08.00 is inegbroken in een bedrijf aan de Zwettestraat. Men kwam binnen door aan de zijkant van het bedrijf eenn raampje te forceren. Gestolen werden vijf pc-kasten en vijf beeldschermen. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 48-jarige inwoner van Akkrum.

Rijksweg A7: aanrijding
Vrijdag omstreeks 07.20 uur vond een aanrijding plaats op de A7 ter hoogte van de afslag Frieschepalen. In eerste instantie werd gerept over een geschaarde vrachtwagen en vier personenautos, ter plaatse bleek het te gaan om een aanrijding tussen twee autos. De oorzaak van de aanrijding is nog onduidelijke. De 50-jarige bestuurster van de ene auto, afkomstig uit Heerenveen, liep geen letsel op. De bestuurster van de andere auto, een 53-jarige inwoonster van Ten Post, werd met nekklachten, per ambulance, overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Beide voertuigen zijn afgesleept. Een rijbaan is ongeveer drie kwartier afgesloten geweest, hetgeen tot een file heeft geleid van enkele kilometers.