Gemeente Langedijk


Ruim 4,8 miljoen euro Europese subsidie voor het TRUST programma 13 februari 2004

Het TRUST programma ontvangt 4.860.830 Europese subsidie van het interregionale programma voor Noordwest Europa (INTERREG IIIB) van de Europese Unie. Het Hoogheemraadschap van Schieland heeft als lead partner de subsidieaanvraag voor het transnationale TRUST project ingediend waarin zij met de provincie Noord-Holland, Schotland, Engeland en België en samenwerkt door uitwisseling van kennis en ervaring.

Het TRUST-programma bestaat uit een aantal lokale en regionale deelprojecten die gericht zijn op multifunctionele waterberging in zowel stedelijk als landelijk gebied. Het doel is wateroverlast te bestrijden en tegelijkertijd mogelijkheden te creëren voor recreatie, natuurontwikkeling en economische ontwikkeling.

Het TRUST-programma biedt ruimte voor participatie van betrokken inwoners en lokale overheden. Alle resultaten van het project worden uitgebreid gecommuniceerd zodat ook anderen van de ervaringen gebruik kunnen maken.

Het TRUST programma concentreert zich voor Noord-Holland op het realiseren van de "natte variant" van de uitbreiding van het recreatiegebied Geestmerambacht. Het aandeel van de toegekende Europese subsidie voor dit project bedraagt 1.000.000. De provincie Noord-Holland heeft hier eenzelfde bedrag als cofinanciering tegenovergesteld. De uitvoering zal plaatsvinden in de periode 2004 - 2007.