Politie Friesland

Politieberichten van 12/02 13.00 uur t/m 13/02 07.00 uur

Frysân 13-02-2004 - Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur bellen met Bureau Communicatie: 0900 8844.

Cornjum: ongeval met letsel
Bij een verkeersongeval op de Bredyk zijn donderdag omstreeks 12.30 uur twee automobilisten gewond geraakt. De aanrijding ontstond toen een 20-jarige automobilist uit Ferwerd tijdens een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur verloor en vervolgens met zijn voertuig op een tegemoetkomende auto botste, die werd bestuurd door een 45-jarige inwoner van Hallum. Beide bestuurders werden met onbekend letsel per ambulance naar het MCL vervoerd.

Metslawier: auto in beslag genomen
Donderdag heeft de politie omstreeks 13.30 uur de auto van een 34-jarige inwoonster van de gemeente Dongeradeel in beslag genomen. De auto bleek bij een controle onverzekerd te zijn, een feit waarvoor de bestuurster al drie keer eerder was bekeurd.

Leeuwarden: inbraak horecagelegenheid
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een horecagelegenheid aan de Weerd. Uit het pand werd, nadat een deur was geforceerd, uit twee gokkasten een bedrag van enkele honderden euros ontvreemd. Tevens werd een kassalade met eveneens enkele honderden euros weggenomen, alsmede geluidsapparatuur en een hoeveelheid cds. Een 29-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Rottum: aanrijding met letsel
Bij een verkeersongeval op de Badweg is donderdag omstreeks 15.15 uur een automobiliste gewond geraakt. De aanrijding ontstond toen een 25-jarige automobiliste uit Joure te laat zag dat een voor haar rijdende auto, bestuurd door een 36-jarige inwoonster van Echtenerbrug, afremde. Het gevolg was een kop-staartbotsing, waarbij de vrouw uit Echtenerbrug letsel opliep. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd.

Friesland: controle transporten
De politie Fryslân heeft donderdag samen met twee inspecteurs van VROM in totaal 17 vrachtwagens op diverse plaatsen in de provincie gecontroleerd. Tijdens deze controle werden 6 overtredingen geconstateerd: eenmaal omdat de bestuurder niet in het bezit was van een logboek, driemaal omdat een voertuig niet was voorzien van een eurovignet en tweemaal wegens overbelading.

Drachten: aanrijding
Een inzittende van een auto heeft donderdag bij een aanrijding tussen twee personenautos op De Bolder licht letsel opgelopen. De aanrijding ontstond toen een 33-jarige automobiliste uit Groningen verzuimde voorrang te verlenen aan een 54-jarige automobilist uit Drachten. Een inzittende van diens auto, een 52-jarige vrouw uit Drachten, liep daarbij letsel aan haar knie op. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis in haar woonplaats vervoerd. Na behandeling aldaar kon ze weer naar huis.

Heerenveen: te snel, rijbewijs ingevorderd
Van een 23-jarige automobilist uit De Knipe is donderdag omstreeks 19.30 uur het rijbewijs ingevorderd. De man werd door de politie op de Industrieweg staande gehouden, nadat geconstateerd was dat hij ter plaatse 106 km/u reed, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Surhuisterveen: inbraak woning
Donderdagavond werd ingebroken in een woning aan de Boomvalk. Tijdens afwezigheid van de bewoners werd een raam geforceerd, waarna een hoeveelheid geld, sieraden en antiek werd weggenomen. De 59-jarige bewoner deed aangifte.

Oosterwolde: inbraak kantoorpand
Donderdagavond werd ingebroken in een kantoorpand aan de Venekoterweg. Van het pand werd een raam vernield, waarna vervolgens een aantal zogeheten flatscreen computermonitoren werd weggenomen. Een 53-jarige inwoner van Oosterwolde deed aangifte.

Leeuwarden: woninginbraak
In een woning aan de Rixtwei werd donderdag tussen 09.00 en 21.00 uur ingebroken. Bij thuiskomst constateerden de bewoners dat een raam was geforceerd en dat de hele woning was doorzicht. Weggenomen werd een videocamera. De 57-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: onder invloed en zonder rijbewijs
Een 26-jarige inwoner van Leeuwarden is donderdag omstreeks 23.30 uur op de Egelantierstraat staande gehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de man 645 ug/l en bleek hij bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Omdat de man ook nog een gevangenisstraf van 18 dagen moet uitzitten werd hij ingesloten.

Leeuwarden: aanhoudingen
Twee Leeuwarders, 17 en 29 jaar, zijn donderdag omstreeks 23.30 uur op de Oude Doelesteeg aangehouden wegens bedreiging. Kort daarvoor had de politie een melding gekregen dat twee mannen vier personen met een mes hadden bedreigd. Op grond van het opgegeven signalement konden de twee verdachten worden aangehouden. Bij fouillering bleek de 17-jarige in bezit te zijn van een mes. Na aankomst op het politiebureau sloeg de 29-jarige verdachte een politiebeambte in het gezicht en trapte een andere in de buik. Ook sloeg hij beledigende taal ui. Beide verdachten werden ingesloten.

Heerenveen: aanhouding
Een 49-jarige inwoner van Oranjewoud is vrijdag omstreeks 00.30 uur op de Kerkstraat aangehouden wegens bedreiging en belediging van politiebeambten. De man was door de politie eerder uit een café verwijderd omdat hij zich daar vervelend gedroeg. Toen twee surveillerende agenten hem kort daarna weer tegenkwamen, begon hij hen te beledigen en te bedreigen. Hij werd daarop aangehouden en ingesloten.

Sneek: onder invloed
Een 32-jarige inwoner van Sneek werd vrijdag om 02.00 uur op de Kanaalstraat staande gehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 565 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uren kreeg.