Staatsbosbeheer

3 februari 2004

Op 15 februari is het precies 125 jaar geleden, dat het traject Roermond-Duitse grens van de IJzeren Rijn in gebruik werd genomen. En omdat dat precies het stuk is, dat door het Nationaal Park De Meinweg loopt, is dat een reden om hier een wisseltentoonstelling aan te wijden.

Rond de IJzeren Rijn is veel te doen, de laatste tijd. Voor- of tegenstander van weer in ge-bruik nemen, de politiek zal er uiteindelijk over beslissen. Maar over dit historische traject is veel meer te vertellen. En omdat het nu precies 125 jaar geleden is dat deze lijn in gebruik werd genomen en omdat een van de vrijwilligers van de Meinweg en gigantische schat aan informatie hierover heeft is dit een mooie gelegenheid om een wisseltentoonstelling ervan in te richten. Deze tentoonstelling wordt om 14.00 uur geopend.

In het Bezoekerscentrum zijn dan allerlei zaken te zien, die met de IJzeren Rijn te maken hebben. Pronkstukken zijn echter de op schaal nagemaakte stations van Herkenbosch en Vlodrop. Vele uren van speurwerk en nauwgezet nabouwen zitten in deze nog niet eerder tentoongestelde maquettes. Staatsbosbeheer is dan ook bijzonder trots, dat het Bezoekerscentrum als eerste deze werken van Coen Thevissen kan laten zien.

Deze wisseltentoonstelling is vanaf 15 februari tot en met de maand mei gratis te bezichtigen in het Bezoekerscentrum De Meinweg, Meinweg 2 te Herkenbosch. Let wel even op de openingstijden: in de maanden februari en maart alleen op zondag tussen 10.00 en 17.00 uur, in de maanden april en mei dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur, m.u.v. de maandagen.

Voor meer informatie kunt u bellen met Staatsbosbeheer in het Bezoekerscentrum De Meinweg, tel. (0475) 52 85 00.