Lekstroom, 13.20 uur

Utrecht 15-02-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Nieuwegeiner aangehouden

NIEUWEGEIN Een 18-jarige inwoner van Nieuwegein is zaterdag 14 februari omstreeks 04.55 uur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij samen met anderen gepoogd heeft in te breken in een winkel aan de Symfonielaan.

Een oplettende getuige meldde dat hij glasgerinkel had gehoord vanuit de richting van de bewuste winkel en had gezien dat drie personen in verschillende richtingen hard wegrenden. Met diverse eenheden werd een onderzoek ingesteld waarbij ook een diensthond werd ingezet. Uiteindelijk kon de 18-jarige getraceerd worden. Hij bleek de struiken aan de Ravelstraat ingedoken te zijn en werd met behulp van de diensthond aangehouden. De twee andere verdachten werden niet meer gevonden.

Na onderzoek aan het winkelpand bleek dat een ruit op de 1e etage vernield was. De 18-jarige zit voorlopig vast voor onderzoek.

Winkel overvallen

NIEUWEGEIN Vond op zaterdag 14 februari omstreeks 10.15 uur een overval plaats op een winkel aan de Herenstraat. Twee personen(leeftijd tussen de 16 en 18 jaar) verschenen in de winkel en kochten iets voor Valentijn. Bij het afrekenen werd er een vloeistof gespoten in het gezicht van het enige aanwezige personeelslid.

In de consternatie zagen de twee kans om geld uit de kassa buit te maken en verlieten daarop de winkel. Het personeelslid is hierop ook naar buiten gelopen om frisse lucht te krijgen. Op haar hulpgeroep 112 te waarschuwen reageerden buurtbewoners die haar hielpen met het spoelen van haar ogen. Hierna werd zij in het ziekenhuis verder behandeld. Er werd geen blijvend letsel geconstateerd.

De politie heeft de zaak in onderzoek en van diverse getuigen verklaringen opgenomen. De politie roept mogelijk nog meer getuige(n) op zich te melden op telefoonummer 0900 8844.

Van rugtas beroofd

NIEUWEGEIN Vier personen hebben op zaterdag 14 februari omstreeks 20.30 uur kans gezien om een rugtas te stelen van een 20-jarige inwoner van Nieuwegein.

De Nieuwegeiner reed op zijn scooter over de IJsselsteinseweg richting IJsselstein. Net voor het viaduct werd hij ingehaald door twee scooterrijders met passagiers die hem klem rijden. Hij moest stoppen en met geweld werd vervolgens zijn rugtas van zijn schouders getrokken en kreeg hierbij een stomp in het gezicht.

Hierop rijden de vier met hun scooters weg richting IJsselstein. Ook in deze zaak roept de politie mogelijke getuige(n) op kontakt op te nemen met het bureau Nieuwegein op telefoonnummer 0900 8844.