2e persbericht van zondag 15 februari 2004

Eindhoven 15-02-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Inbraak in een woning

Tussen zaterdagmorgen 11.15 uur en zaterdagmiddag 17.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Wolfstraat. Men kwam in de woning door verbreking van een deur aan de achterzijde. Uit de woning zijn een laptop, scheerapparaat, horloge en 300 euro weggenomen.

Lierop: Inbraak in een woning

In een woning aan de Groenstraat is zaterdag tussen 06.30 uur en 19.45 uur ingebroken. Aan de achterzijde van het pand werd de ruit van een deur vernield. Uit de woning zijn een DVD speler, een tuner, een videorecorder en een jas weggenomen.

Eindhoven: Fietsendief aangehouden
.

Surveillerende politiemensen zagen zaterdagavond omstreeks 21.15 uur, op het Stationsplein, een hen bekende man op een fiets rijden die mogelijk niet van hem zou zijn. Nadat de verdachte werd staande gehouden en naar de herkomst van de fiets werd gevraagd gaf hij toe deze weggenomen te hebben. De 31-jarige Eindhovense verdachte is voor verhoor overgebracht naar het bureau. De fiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Man van zijn bromfiets beroofd

Op de Montpellierlaan is zaterdagavond omstreeks 23.00 uur een 45-jarige bromfietser uit Eindhoven, van zijn bromfiets beroofd. Het slachtoffer reed over het fietspad van de Montpellierlaan in de richting van de Fransebaan. Plotseling werd hem de weg verspert door een viertal getinte jongens. Toen de man gestopt was werd hij onmiddellijk aangevallen en in zijn gezicht geslagen. Hierna werd hij door verschillende personen geschopt en geslagen. Een van de daders reed vervolgens met de bromfiets van het slachtoffer weg en de andere daders reden op de fiets weg.

Eindhoven: Drie fietsendieven aangehouden

Op de Kerkstraat zijn zondagmorgen om 03.30 uur drie inwoners van Eindhoven in de leeftijd van 17, 19 en 25 jaar oud aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de mannen enkele fietsen aan het wegnemen waren op het Begijnenhof. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau. De fietsen zijn inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Onder invloed

Zondagmorgen om 03.46 uur is op het Achterom een 41-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Bij controle bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,95 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Asten: Aangehouden voor het bezit van softdrugs

Op de Floralaan is zondagmorgen om 03.30 uur een 20-jarige inwoner van Buggenum aangehouden. De verdachte was in het bezit van vier zakjes weed. Hij kreeg een proces-verbaal en de drugs zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Een 33-jarige inwoner van Eindhoven is zondagmorgen om 08.40 uur op het Humboldtplein aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor zijn 26-jarige vrouw mishandeld te hebben. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen in het gezicht, aan het hoofd en aan haar armen op. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Jongen van zijn GSM en MP3 speler beroofd

Zondagmorgen omstreeks 00.30 uur is op de John F Kennedylaan een 17-jarige fietser uit Best beroofd van zijn GSM, MP3 speler en zijn portemonnaie. Het slachtoffer fietste met een vriend naar huis toen zij ter hoogte van het voetgangersviaduct door vijf bromfietsers werden belaagd. De daders sloegen en schopten de beide fietsers en beroofden hen van hun portemonnaies, GSMs en MP3 spelers. De bromfietsers vertrokken nadat ze de fietsen van de slachtoffers van het viaduct op de weg hadden gegooid. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen zich bij hen te melden.