Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 15 februari 2004

* OPSPORING VERZOCHT BESTEEDT OPNIEUW AANDACHT AAN ZAAK VAN ERNSTIG

GEWONDE ELFJARIGE JONGEN
(Zie ook persberichten van 2, 9, 19 en 23 september 2003) SPIJKENISSE - Het programma 'Opsporing Verzocht' besteedt maandagavond 16 februari a.s. opnieuw aandacht aan de zaak van een op maandagmiddag 1 september jl. in het zand bij een zandafgraving aan de Wieldijk in Zwartewaal ('De Put van Heenvliet') aangetroffen zeer ernstig gewonde elfjarige jongen uit Heenvliet. Het jeugdige slachtoffer werd rond kwart over drie door een vrouw, die haar hond uitliet, bewusteloos en zwaar gewond gevonden. Hij was die morgen om kwart over acht op zijn fiets op weg gegaan naar zijn school in Brielle.
In de uitzending wordt meer informatie bekendgemaakt over het misdrijf, waarvan de jeugdige scholier het slachtoffer is geworden. Uit recherche-onderzoek en het horen van de jongen is komen vast te staan dat hij op 1 september van het vorig jaar door een onbekende man seksueel is misbruikt en ernstig is verwond. Lichamelijk is de jongen hersteld, maar waarschijnlijk zal hij toch zijn leven lang blijvend letsel eraan overhouden. Door de recherche van het district De Eilanden is een signalement opgesteld, aan de hand van het horen van de scholier, van de dader. Het gaat om een blanke Nederlands sprekende man, leeftijd tussen de 35 en 50 jaar, lengte 1.80-1.85 meter, normaal postuur, maar met een buikje, grijsgetint glad haar, snordragend, waarbij de snor aan de uiteinden naar beneden hangt. De man had die bewuste maandag 1 september jl. een stoppelbaard en was ongeschoren. Tevens had hij een onregelmatig gebit met vooruitstekende tanden (zogenaamde hazetanden) en behaarde onderarmen. In de uitzending worden aan de hand van dit signalement getuigen opgeroepen die deze man kennen of herkennen of zich bijvoorbeeld kunnen herinneren of zij deze man ook op maandag 1 september van het vorig jaar bij de 'Put van Heenvliet' hebben gezien. Tevens is de recherche nog steeds op zoek naar de identiteit van een man in een witte auto, die op 1 september 's morgens op het toegangspad naar de 'Put van Heenvliet' stond.


* TABAKSWINKEL OVERVALLEN
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen omstreeks negen uur werd een tabakswinkel in de Benthuizerstraat door een onbekende man overvallen. Direct na binnenkomst, liep de overvaller naar een 45-jarig vrouwelijk personeelslid toe. Onder bedreiging van een mes werd de vrouw gesommeerd geld af te geven. Met een nog onbekend geldbedrag rende de verdachte vervolgens de winkel uit en vluchtte hij in de richting van de Bergweg.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN OUDE NOORDEN; ZEVENENTWINTIG

STEEKWAPENS IN BESLAG GENOMEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield zaterdagavond een actie preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Oude Noorden. Op straat (Tochstraat, Zwart Jansstraat en Bergweg) werden 279 personen gecontroleerd en 151 auto's doorzocht. In totaal werden 15 personen aangehouden, waarvan 12 op grond van de Wet Wapens en Munitie. Drie personen werden aangehouden voor heling van een fiets en een messenset. Er werden 27 steek-, vier slagwapens, een busje pepperspray en een hoeveelheid xtc-pillen in beslag genomen.


* MAN BESCHOTEN TIJDENS POGING BEROVING
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen omstreeks half zeven raakte aan de Rijnhaven een 24-jarige man uit Den Haag gewond, nadat een onbekende man hem probeerde te beroven van geld. Het slachtoffer werd aangesproken door de verdachte, die geld van hem eiste. De 24-jarige man gaf aan geen geld te willen geven en liep hierop weg. Vervolgens werd het slachtoffer in zijn bil geschoten, waarna de dader in onbekende richting vluchtte. De man werd voor behandeling vervoerd naar het Ikaziaziekenhuis. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek.


* VERDACHTE DIEFSTAL AUTO AANGEHOUDEN
RIDDERKERK - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield zaterdagmiddag rond half één op de westbaan van de rijksweg A15 een gestolen auto staande, die werd bestuurd door een 38-jarige man (woonplaats onbekend). Politiemensen zagen de ontvreemde auto rijden en zetten een achtervolging in. Kort hierop werd de auto klemgereden, waarbij een politieauto beschadigd raakte. De verdachte, die tevens zonder rijbewijs reed, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks vijf uur vond op de Bosdreef een eenzijdig ongeval met dodelijke afloop plaats. Een nog onbekende man was met zijn auto, door nog onbekende oorzaak, uit de bocht gevlogen waarna de auto in brand kwam te staan. Enkele omstanders haalden het slachtoffer, dat ter plaatse was overleden, uit de auto. De Technische Ongevallen Dienst en de recherche van het district Oost stellen een nader onderzoek in.


* BENZINESTATION OVERVALLEN
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks kwart voor elf werd een benzinestation op de Groeninx van Zoelenlaan overvallen. Een onbekende man kwam het tankstation binnen, waarna hij een 24-jarig personeelslid sommeerde geld af te geven. Met een nog onbekend geldbedrag rende de overvaller vervolgens het pand uit en vluchtte in onbekende richting. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* LEVENLOZE LICHAAM AANGETROFFEN
MAASSLUIS - Zondagmorgen omstreeks half negen trof een voorbijganger langs het spoor aan de Industrieweg het levenloze lichaam van een 15-jarige jongen uit Maassluis aangetroffen. Het is niet bekend hoe de jongen om het leven is gekomen. De recherche van het district Waterweg stelt een nader onderzoek in.