Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (15/02)

Tilburg, 15 februari 2004.

Agenten pakken geweldplegers op

TILBURG Vier mannen en een vrouw, allen afkomstig uit Tilburg en tussen de 16 en 19 jaar oud, zijn vrijdagnacht tussen halfvijf en kwart voor vijf in de Wilgenstraat aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Rond kwart over vier kreeg de politie de melding dat er aan de Tuinstraat werd gevochten. Als agenten van het bikersteam ter plaatse gaan worden ze op de Noordhoekring door twee jongens aangesproken. Zij weten de agenten te vertellen dat zij in de Boomstraat werden belaagd door de later aangehouden verdachten. Hierbij zou ook een mes in het spel zijn. Als de agenten van het biketeam een onderzoek instellen zien ze, op aanwijzing van de mishandelde Tilburgers, het bewuste groepje lopen over de Boomstraat. Bij het zien van de politie stuiven zij uit elkaar en de agenten zien dat een van hen iets weggooit. Na een korte achtervolging weten de agenten de vijf verdachten in de Wilgenstraat aan te houden. Een van de verdachten verklaarde de agenten dat er inderdaad een mes was gebruikt bij de openlijke geweldpleging, maar dat hadden de verdachten tijdens hun vlucht weggegooid. De slachtoffers en de geweldplegers waren elkaar in de Tuinstraat tegen gekomen en werd er bewust ruzie gezocht.

Zwervers op de bon

TILBURG Vrijdagnacht rond halfvier hebben agenten vier Tilburgse mannen (32, 34 en 43 jaar oud) op de bon geslingerd. De mannen werden door de surveillerende agenten zonder doel aangetroffen op de vijfde verdieping van een flat aan de Alleenhouderstraat.

Agenten biketeam pakken dronkaard op

TILBURG Agenten van het biketeam hebben vrijdagnacht rond halfvier aan het Piusplein een 29-jarige Tilburger aangehouden. De man was dronken en vond het verder nodig een van de agenten te beledigen. Met twee processen-verbaal werd de man weer in vrijheid gesteld.

Dronken amokmaker opgepakt

TILBURG Aan de Heuvel hebben agenten vrijdagnacht tegen drie uur een 44-jarige Tilburger opgepakt. Tijdens het horecatoezicht zagen zij de Tilburger de openbare rode en rust verstoren.

Autos weggesleept uit horecaconcentratiegebied

TILBURG Tijdens het horecatoezicht hebben agenten vrijdagnacht vanaf het Piusplein vier autos weg laten slepen. Die stonden onder andere op taxistandplaatsen.

Agenten verjagen qatdealer van het Verdiplein

TILBURG Tijdens hun surveillance op en rond het Verdiplein troffen agenten aan de Sibeliusstraat een 38-jarige man uit Tilburg aan. Bij controle zagen dat de man enkele dozen met qat in de auto had liggen. De man vertelde de agenten dat de qat voor de export bestemd was, maar toen die zijn weg vervolgde waren de aspirant qat kopers die op het Verdiplein zaten snel vertrokken.

Drugsgebruiker naar ziekenhuis gebracht

TILBURG Op het vermoeden dat de man overmatig drugs had gebruik heeft GGD-personeel vrijdagnacht rond middernacht een 23-jarige Tilburger naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht. Agenten hadden de man, slechts gekleed in een onderbroek, liggend op het trottoir van de Nicolaas Pieckstraat aangetroffen.

Politie controleert fietsers
op rijbaan van de Tilburgseweg

GOIRLE Vrijdagavond heeft de politie op de Tilburgseweg in Goirle een speciale controle gehouden op bromfietsers die gebruik maken van de hoofdrijbaan tussen de Van Haestrechtstraat en de Van Malsenstraat. Een bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij a. te hard reed (59 kilometer per uur). Verder had zijn passagier geen helm op. Dus die ging ook op de bon.

Tasjesroven

TILBURG Een 26-jarige Tilburgse vrouw is vrijdagavond, tussen acht uur en kwart over acht, aan de Schouwburgring te Tilburg van haar handtas beroofd. Dat gebeurde door een nog onbekende man die zich op zijn fiets rechts langs de vrouw wrong en tijdens het passeren wist hij de tas van de vrouw uit haar hand te rukken. Daarin zaten onder andere een portemonnee met 70 euro, vier DVDs en een mobiele telefoon. De dader vluchtte na de beroving op zijn fiets weg.

TILBURG en 57-jarige Tilburgse vrouw is vrijdagavond tussen zes uur en halfzeven aan de Stevenzandsestraat van haar tas beroofd. Toen de vrouw de weg overstak voelde ze een klap tegen haar hoofd en trok de nog onbekende dader de tas uit de handen van de vrouw. In de tas van de vrouw zaten onder andere een portemonnee met 33 euro en net gekochte boodschappen.

TILBURG Een 28-jarige vrouw uit Tilburg is zaterdagmiddag tussen vier uur en tien over vier aan de Bisschop Zwijssenstraat van haar tas beroofd. De vrouw liep met de tas over haar schouder over de Bisschop Zwijssenstraat toen een nog onbekende man kans zag de tas van haar schouder te rukken. Daarin zaten 20 euro en het rijbewijs van de vrouw. De dader vluchtte weg in de richting van de Hoogtedwarsstraat.

TILBURG Aan de Korvelseweg is zaterdagmiddag om kwart voor zes een 16-jarig meisje van haar schoudertas beroofd. Het meisje was te voet op weg naar huis toen de tas van achteren van haar schouder werd gerukt. In de tas van het meisje zaten onder andere een portemonnee met 5 euro, een verblijfsvergunning en een bankbas.

TILBURG Aan de Hopweg is zaterdagavond rond halftien een 79-jarige Tilburgse vrouw van haar tas beroofd. De vrouw liep met haar rollator over de Hopweg toen een nog onbekende man de tas uit het mandje van haar rollator wegnam. In de tas van de vrouw zaten vier appelflappen en een zakje met chocolaatjes.

Tilburger slaat handcomputer
uit hand van parkeercontroleur

TILBURG Een 29-jarige Tilburger is zaterdagmorgen even na elf uur aangehouden. Hij wordt verdacht van de vernieling van een handcomputer van een 48-jarige parkeercontroleur. De man had een bekeuring voor het negeren van een stopverbod gekregen en sloeg de handcomputer uit zijn hand. Met een dagvaarding op zak is de man weer in vrijheid gesteld.

Tilburgers stelen portemonnee van Italiaan

TILBURG Aan de Spoorlaan hebben agenten gistermorgen rond elf uur twee mannen uit Tilburg aangehouden. De manen zijn 34 en 45 jaar oud en worden verdacht van de poging tot diefstal van de portemonnee van een 27-jarige Italiaan. De Tilburgers zijn in verzekering gesteld.

Winkeldiefjes gaan nar HALT

TILBURG Twee winkeldiefjes, meisjes uit Tilburg van 12 en 13 jaar oud kunnen binnenkort naar HALT voor het vervullen van een alternatieve straf. De meisjes werden zaterdagmiddag om kwart over één in een winkel aan de Heuvelstraat betrapt bij de diefstal van een wimperkruller.

Veelpleger aangehouden bij winkeldiefstal

TILBURG Aan de Korvelseweg hebben agenten zaterdagmiddag rond tien over halftwee een 34-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd in een supermarkt betrapt bij de diefstal van vleeswaren ter waarde van 34,68 euro. Conform het protocol dat sinds 1 februari voor veelplegers geldt, is de man ingesloten en in verzekering gesteld. Hij wordt aanstaande dinsdag overgedragen aan justitie.

Bredanaar betrapt bij winkeldiefstal

TILBURG In een doe-het-zelfzaak aan de Hestiastraat is zaterdagmiddag rond halfvijf een 44-jarige man uit Breda aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van decoupeerzaagjes ter waarde van 4.50 euro. Hij kreeg aanvankelijk een transactievoorstel van 130 euro maar die wilde de man niet betalen. Hij werd daarom met een dagvaarding heengezonden.

Goudsmid beroofd van ringen

TILBURG Aan de Gennepstraat is zaterdagmiddag tussen kwart voor twee en twee uur een 42-jarige goudsmid van vijf gouden ringen ter waarde van 1850 euro beroofd. De dader van deze beroving was al eens eerder in de winkel van de goudsmid geweest en toonde toen belangstelling voor een gouden ketting. Toen die ketting er nog niet bleek te zijn vroeg de man om een aantal ringen, die hij om de vingers deed. Als de goudsmid de ringen terug vraagt trekt de klant een mes en vlucht de winkel uit. De identiteit van de verdachte is bij de politie bekend en heeft van de man de opsporing, aanhouding en voorgeleiding verzocht.

Oplichter en dief

TILBURG Een nog onbekende man heeft zaterdagmiddag aan de Hoevense Kanaaldijk kans gezien om er met de portemonnee van een 90-jarige Tilburgse vrouw vandoor te gaan. De man, die netjes gekleed was in een donker pak, had bij de vrouw aangebeld en maakte zich bekend als medewerker van Essent. Hij zei dat de vrouw 160 euro terug zou krijgen van dit energiebedrijf. Toen de man eenmaal kin de woning van de vrouw was en hij om een glaasje water vroeg heeft hij vermoedelijk kans gezien om de portemonnee van de vrouw met daarin 30 euro en een draadloze telefoon weg te nemen. De politie heeft van de vrouw een aangifte opgenomen en waarschuwt burgers tegen dit soort praktijken door altijd naar een legitimatiebewijs te vragen.

Met drank op achter het stuur

TILBURG Een dronken brokkenpiloot, een 29-jarige man uit Tilburg, is zaterdagavond om halfnegen aan het Piusplein aangehouden. De man wilde vanaf het Piusplein de Paleisring oprijden en nam daarbij de bocht te ruim. Hij raakte twee betonblokken en een verkeerspaal. Als de politie bij het ongeval komt blijkt de man onder invloed. Aan het politiebureau blies de man bijna 2,50 promille. Het rijbewijs van de Tilburger is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 14 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Tilburger aangehouden voor verboden wapenbezit

TILBURG Aan de Kapelstraat hebben agenten zaterdagavond om halftwaalf een 44-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van verboden wapenbezit. In zijn woning had de man zijn revolver gepakt. Zijn vriendin zag kans om te wapen uit de handen van de Tilburger te rukken en schakelde de politie in. Het wapen is in beslag genomen en de verdachte is in verzekering gesteld.

Tilburger aangehouden voor openbare schennis

TILBURG - Een 63-jarige Tilburger is zaterdagnacht rond tien voor één in de Willem II straat aangehouden. Hij pleegde vanuit struiken openbare schennis op het moment dat daar een paartje langs kwam. Na verhoor werd de man met een geldboete van 130 euro weer heengezonden.

Tilburger vernielt autoruit en verzet zich

TILBURG Een 18-jarige Tilburger is zaterdagnacht rond kwart voor één aan de Statenlaan aangehouden. Hij had in de Melsbroekstraat de ruit van een auto vernield na ruzie met zijn ex-vriendin en als de agenten hem aan willen houden verzet de man zich.

Man uit Baarle Nassau steelt drank bij 013

TILBURG Een 23 - jarige man uit Baarle Nassau is zaterdagnacht rond tien voor twee door agenten overgenomen van een beveiligingsmedewerker van 013. Hij had de man betrapt bij de diefstal van drie flesjes Breezer.

Autodief aangehouden

TILBURG Een 28-jarige man uit Tilburg is vanmiddag om kwart over één aangehouden. Agenten zagen de man met een gestolen auto rijden. De auto is in beslag genomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: Carel Bouman