Ministerie van Defensie


---


---

BundesLiga voor Boschman opmaat naar Wereldbekerwedstrijden

15-2-2004 17:49:00

Luchtgeweerschutter sergeant Dick Boschman is met zijn team van ABC uit Münster zondag vierde geworden in de finale van de Duitse BundesLiga voor clubs. Ruim 2.500 luidruchtige toeschouwers zorgden in Gelsenkirchen voor de ambiance die de Apeldoorner moet harden voor de Wereldbekerwedstrijden in Bangkok. In Thailand kan Boschman het door NOC*NSF gevraagde vormbehoud tonen om de nominatie voor de Olympische Spelen van Athene in definieve kwalificatie om te zetten.

Voor de schietinstructeur van de Koninklijke Landmacht waren de finales om het Duitse kampioenschap een laatste test in een reeks die in januari in Luxemburg begon en vervolgens via Noorwegen, Duitsland en Den Haag moet leiden tot een goed resultaat aanstaande zaterdag in Bangkok.

In Nederland staat de Apeldoorner in zijn specialiteit luchtgeweer op eenzame hoogte. Daarom heeft hij zich aangesloten bij het Duitse schietteam ABC uit Müster, dat uitkomst in de BundesLiga. Zaterdag won Boschman in de kwartfinales van zijn directe tegenstander Monika Haselsberger met 396 tegen 392 en zijn team klopte Der Bund uit München met 4-1. 's-Middags in de halve finale trof hij Galkina Ljubov, de Russin die vorig jaar werd uitgeroepen tot beste luchtschutter ter wereld. Na veertig schoten was de stand gelijk: 396 punten. Er waren drie extra schoten nodig voordat de beslissing viel: Boschman miste in het derde finaleschot de tien. Zondag in de troostfinale won sergeant Dick Boschman met 395 tegen 393 zijn duel met Simone Schilling van SV Waldkraiburg. Maar zijn team verloor, waardoor ABC Munster op de vierde plek terechtkwam.

Sergeant Dick Boschman maakt van de gelegenheid gebruik om in Bangkok ook zijn niveau te testen op de onderdelen Liggend Klein Kaliber Geweer en Drie Houdingen Klein Kaliber Geweer. Als hij eenmaal een startbewijs voor Athene heeft, wordt het eenvoudiger om op meer Olympische onderdelen in te schrijven. De wereldbekerwedstrijden in Klein Kaliber Geweer vinden op respectievelijk maandag 23 februari en donderdag 26 februari plaats.