Ministerie van Defensie


---


---

Judoka Dennis Meijer negende in Boedapest

15-2-2004 17:31:00

Luitenant-ter-zee 3 Dennis Meijer is zaterdag tijdens een Europees A-toernooi in Boedapest negende geworden op een toernooi waaraan veertig topjudoka's deelnamen. Daarmee toont de marineofficier een stijgende prestatiecurve.

In Moskou vorige maand kwam de Haarlemmer niet verder dan de eerste ronde. Twee weken later in Parijs ging het al beter: Meijer overleefde toen twee rondes. In Boedapest wist Meijer echter in zijn gewichtsklasse tot 73 kg de kwartfinale te bereiken.

Na overwinningen op de Croaat Senitic, de Fransman Alaui en de Rus Kodzoev trof Meijer in de kwartfinale echter de Rus Aivaizan tegenover zich. Aivaizan versloeg Meijer drie jaar geleden. Ook in Boedapest toonde de Rus zich de sterkere. De stafofficier communicatie bij het Kabinet van de BDZ in Den Haag kreeg vervolgens een herkansing in een partij tegen de Oostenrijker Lamprecht. Meijer begon goed en bouwde een voorsprong op. In de laatste minuut wilde de marineofficier het duel afmaken. Hij zette een aanval in. Die werd echter tot zijn verrassing overgenomen door de Oostenrijker. Meijer verloor met ippon: vol punt.

Meijer heeft een fysieke handicap. Het kapsel van zijn rechter schouder vertoont kleine inscheuringen. Een operatie is nodig om het probleem blijvend te verhelpen. De judoka stelt deze operatie uit om zijn kansen op Olympische kwalificatie te behouden. Door in de training de spieren rondom de gekwetste schouder te versterken, hoopt Meijer en zijn begeleiders voldoende te compenseren. In Boedapest bleek met toenemend resultaat.

Het eerstvolgende Europese A-toernooi voor LTZ3 Meijer vindt komend weekeinde in Hamburg plaats.