Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

Afdeling Atletiek

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 11 februari 2004

61e Lunettencross zondag op de Vughtse Heide

Op zondag 15 februari vindt vanaf 11.00u de 61e Lunettencross van de Prins Hendrik Vught plaats. Het middelzwaar bosparcours op de Vughtse Heide is tevens de afsluitende wedstrijd in het Brabant Noord-Oost Crosscircuit van de KNAU-verenigingen in de regio. Dit jaar is het parcours gewijzigd door verplaatsing naar een van de Lunetten aan de westzijde van het bos. Vanaf de parkeerplaats tegenover Restaurant De Vughtse Heide aan de Loonsebaan is de start te bereiken.

Programma:

11.00u Trimloop voor iedereen

vanaf 11.30u Wedstrijden voor de jeugd

12.50u Wedstrijd voor vrouwen

13.15u Wedstrijden voor mannen en mannen veteranen

Inschrijven kan in het clubhuis van Prins Hendrik aan de Koepelweg (10 minuten wandelen vanaf de start).

ºInformatie is te vinden op internet: http://www.ph.nl , en in te winnen bij Luc Koning op tel. 073-6569529
* Luc Krotwaar loopt zondag zijn eerste wedstrijd na een trainingsstage in Albuquerque (VS). Hij wil bij de halve marathon van Schoorl vormbehoud tonen voor de marathon op de Olympische Spelen door een tijd van 63 minuten en 30 seconden of sneller te lopen. De Prins Hendrik-atleet liep begin december in het Japanse Fukuoka onder de kwalificatietijd van het NOC*NSF voor deze afstand. Krotwaar heeft een persoonlijke record van 61.49, en voldeed al eerder aan de IAAF-kwalificatie-eis voor Athene door bij de eerste 20 te eindigen op de WK-marathon, afgelopen zomer in Parijs.


* Na Schoorl vertrekt Krotwaar naar de Keniaanse plaats Iten voor een trainingsstage in voorbereiding op het NK halve marathon tijdens de City Pier City-loop eind maart in Den Haag, en het NK marathon. Deze laatste wordt zondag 4 april voor de tiende maal tijdens de Fortis Marathon Rotterdam georganiseerd. Krotwaar is favoriet voor de nationale titel. In de 24e editie van de Fortis Marathon Rotterdam gaat de loper uit Eindhoven voor zijn zesde nationale kampioenschap op deze klassieke afstand. Oud-Prins Hendrik-lid Greg van Hest kan in de Maasstad een interessante mededinger worden voor de Nederlandse titel. Van Hest zal samen met enkele andere Nederlandse toppers ook tegenstand bieden in Schoorl. Bij de wedstrijden van de 27e editie van de Groet Uit Schoorl Run is er ook een 10 kilometer-wedstrijd, met deelname van Prins Hendrik-lopers als: Stefan Beumer, Noël Keijsers, Ruben Scheurwater, Raymon van den Berg, Michiel Otten; Miranda Boonstra, Esther Schrijvers en Kirsten Frunt.


* De Belgische Anja Smolders, wedstrijdlid bij Prins Hendrik, start aanstaande zondag bij de Lotto Crosscup in Dour (B). In deze wedstrijd van de Belgische Crosscup, tevens het Waals crosskampioenschap, zal de atlete tegenstand krijgen van sterke loopsters als Veerle De Jaeghere, Fatiha Baouf en Mounia Aboulachen. Smolders - die momenteel tweede staat in het klassement - keert donderdag 12 februari terug van een uitwisselings-training in Zuid-Afrika. EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (