Algemene Inspectiedienst (AID)

Vogels in beslag genomen op vogelbeurs
Kerkrade, 15 februari 2004
De Algemene Inspectiedienst heeft op zaterdag 14 februari op de jaarlijkse vogelbeurs in de IJsselhal in Zwolle 23 vogels in beslag genomen. Het ging hierbij om beschermde vogelsoorten die vermoedelijk in het wild gevangen zijn. Tegen vijf personen is proces-verbaal opgemaakt wegens het voorhanden hebben van beschermde vogels die niet uit kweek afkomstig zijn.

Bij de 23 vogels ging het onder andere om vink, sijs, kruisbek, geelgors en keep. Deze vogels mogen gehouden worden als men kan aantonen dat ze uit kweek afkomstig zijn. De vogels hebben dan een naadloos gesloten zogenoemde pootring om. Bij de vogels die in beslag genomen zijn, was een deel ongeringd. De overige vogels droegen een pootring die te groot was of waaraan geknoeid was. Hierdoor bestaat het vermoeden dat ze uit het wild afkomstig zijn.

De controle van de AID werd uitgevoerd in samenwerking met de politie regio IJsselland.

Alleen voor de media. Met vragen en opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot één de persvoorlichters van de Algemene Inspectiedienst, tel. 045 - 5466223, 06 - 21522449 of 06 - 48132318.