Openbaar Ministerie

14 februari 2004

Rotterdam Heenvliet: Poging tot doodslag op een 11-jarige jongen

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende...

Op maandag 1 september, zei de 11-jarige Jeffrey uit Heenvliet (bij Rotterdam) thuis gedag, pakte zijn fiets en ging op weg naar school. Dat was 's morgens om kwart over acht. zeven uur later, 's middags om 15.15 uur, toen een vrouw haar hond uitliet, vond zij de jongen liggend in het zand bij de zandafgraving aan de Wieldijk in Zwartewaal. Hij was bewusteloos en zwaargewond. Politie en OM vragen de aandacht van het publiek bij het oplossen van dit ernstige misdrijf.

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.

In de uitzendingen van maandag 16 februari (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen. Uitzending gemist? Of mocht u meer willen weten? Opsporing Verzocht wordt dinsdagmiddag om 13.15 uur op Nederland 1 herhaald.

De onderwerpen die worden behandeld:

Gezocht
We beginnen deze week met de gezochten. Zowel mannen, vrouwen en de eigenaar van een videocamera.

Rotterdam: Overval benzinestation
7 augustus vorig jaar kwam een man een benzinestation binnen en kocht wat te drinken en sigaretten. Een gewone klant, dus. Althans zo leek het, maar even later dreigt hij de hele zaak op te blazen als hij geen geld krijgt.

Sieraden
Dankzij een internationaal rechtshulp verzoek tonen we u vanavond een zestal sieraden. In beslag genomen in Berlijn, maar mogelijk afkomstig van diefstal in Nederland.

Bilthoven: Ramkraak Rabobank
Er gaat gelukkig ook wel eens iets mis bij een ernstig misdrijf, waardoor het bij een poging blijft. Dat geldt zéker voor een ramkraak op een bank in Bilthoven op maandag 29 december. De auto waarmee ze de ramkraak uitvoeren heeft pech en daardoor zijn de daders van te voren gezien. En ook het in brand steken van de auto om sporen weg te werken wil niet lukken. Toch weten ze, zonder buit, te ontkomen.

Heerde: zware mishandeling
Een oldschool muziek feest vorig jaar november in het Gelderse Heerde loopt enigszins uit de hand. Als iemand van een trap valt en weer overeind wordt geholpen, begint de man in kwestie zijn helper te slaan. En alsof dat al niet genoeg is slaat de man even later nòg iemand neer, die bewusteloos raakt. Het slachtoffer vertelt zelf hoe erg hij eraan toe was.

Opgelost
Maar liefst zes zaken zijn opgelost of er zijn in ieder geval aanhoudingen verricht.

Heenvliet: Poging tot doodslag
Op maandag 1 september, zei de 11-jarige Jeffrey uit Heenvliet (bij Rotterdam) thuis gedag, pakte zijn fiets en ging op weg naar school. Dat was 's morgens om kwart over acht. zeven uur later, 's middags om 15.15 uur, toen een vrouw haar hond uitliet, vond zij de jongen liggend in het zand bij de zandafgraving aan de Wieldijk in Zwartewaal. Hij was bewusteloos en zwaargewond. Op 22 september was deze zaak al bij ons in de uitzending, maar is nog steeds niet opgelost. Toentertijd kon het slachtoffer nog niet gehoord worden, nu is dat inmiddels wel gebeurd. Daardoor is duidelijk wat de 11-jarige is overkomen en wie we nog steeds zoeken.

Sieraden
Ook de sieraden uit Berlijn worden nog een keer getoond in de hoop dat de rechtmatige eigenaren kijken.

Bovenstaande informatie is ontleend aan de gratis nieuwsbrief van Opsporing Verzocht. Deze nieuwsbrief is aan te vragen via de website van het programma: opsporingverzocht.nl.
Voor meer opsporingsberichten van politie en OM: www.opsporingsberichtgeving.nl.