Politie Drenthe

vrijdagmorgen 13-02-04

Assen 13-02-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Hulpverleners zoeken tevergeefs
VALTHERMOND - Donderdagmiddag meldde een getuige dat een auto in het water was geraakt aan de Dreef. Niet bekend of er mensen in zaten. Politie, ambulance en brandweer waren ter plaatse en een duiker van de brandweer was al in het water toen een telefoontje uitkomst bracht. De echtgenoot van de 31-jarige bestuurster uit Musselkanaal meldde dat zijn vrouw met de auto te water was geraakt en zelf uit de auto kon komen. Na een telefoontje werd zij ter plaatse opgehaald. Door een stuurfout raakte zij in de berm en vervolgens in het water.

Politie blijft controleren op alcoholgebruik
HOOGEVEEN - Donderdagavond werd een 58-jarige man uit Hoogeveen gecontroleerd toen hij over de Industrieweg reed. Hij had een alcoholpromillage van 0,9.

ZUIDLAREN - Donderdagavond werd een 54-jarige man uit Bakkeveen gecontroleerd toen hij over de Verlengde Stationsweg reed. Hij had een alcoholpromillage van 0,7.

ERM - In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 35-jarige vrouw uit Emmen gecontroleerd toen zij over de Oude Rijksweg reed. Zij had en alcoholpromillage van 1,5. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Verkeerscontrole
KLAZIENAVEEN - Donderdagavond werd een verkeerscontrole gehouden in Klazienaveen. Vier bromfietsers kregen een bekeuring en een automobilist reed 50 km te hard binnen de bebouwde kom.

Politie krijgt hulp
ASSEN - Donderdagmiddag zag een 40-jarige man in Loon twee jongens langs zijn huis fietsen, waarvan één op de fiets van zijn zoon. Zijn zoon had net daarvoor gebeld dat zijn fiets gestolen was bij de bibliotheek in Assen. De man ging achter de jongens aan en kon de jongen op de betreffende fiets aanhouden en aan de politie overdragen. Aan het politiebureau bekende de 13-jarige jongen nog vier fietsendiefstallen en een winkeldiefstal.

Sporen aangetroffen na inbraak in bedrijf
EMMEN - Een 30-jarige man uit Emmen deed aangifte van inbraak in zijn bedrijf aan de Gerardusstraat. Diverse kasten werden doorzocht en de kluis werd geforceerd. Een nog onbekend geldbedrag wordt vermist. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld en de aangetroffen sporen veilig gesteld.

Man aangehouden na inbraak
EMMEN - een 19-jarige man uit Emmen werd donderdagmorgen aangehouden omdat hij verdacht werd van een inbraak in een bakkerij in het winkelcentrum Emmerhout. De deur van die bakkerij werd geforceerd waarna er etenswaren werden weggenomen. De aangehouden man bekende de inbraak. Hij is ingesloten voor het verdere onderzoek.

Man aangehouden na vechtpartij
ASSEN - Donderdagavond werd een 22-jarige man uit Assen aangehouden nadat hij op het station twee mannen mishandeld had. De beide 34-jarige mannen uit Elburg en Doornspijk kregen op het perron ruzie met de man uit Assen. De Assenaar liep weg en kwam even later terug met een aantal mannen waarna de vechtpartij ontstond. De man uit Elburg werd van de trap geslagen en in de tunnel, toen hij op de grond lag, werd hij nogmaals geslagen. De andere man liep een kopstoot op. Onderzoek moet nog de juiste toedracht uitwijzen.

Plezierjachtje in brand
STIELTJESKANAAL - Donderdagavond raakte een plezierjachtje in het Stieltjeskanaal in brand. De brandweer kon de brand blussen. Naar de oorzaak van de brand wordt door de technische recherche een onderzoek ingesteld.

Politie vindt vuurwerkpistolen
BEILEN - Bij twee huiszoekingen in Beilen werden twee vuurwerkpistolen in beslag genomen. Op de slaapkamer van een 20-jarige man werd een vuurwerkpistool met bijbehorende munitie in beslag genomen. In een andere woning werd op de slaapkamer van een 18-jarige jongen ook een vuurwerkpistool aangetroffen met eveneens bijbehorende munitie. Beiden verklaarden de pistolen met munitie in Duitsland gekocht te hebben. Zij kregen beiden van het Openbaar Ministerie een transactie aangeboden van 130.

Bert Peters verzorgt de voorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur. Telefoon 06-53 23 80 59.