Ingezonden persbericht


Network associates® presenteert sniffer portable lab productreeks voor geavanceerde hoge-snelheidsnetwerken

Amsterdam, 16 februari 2004 - Network Associates, Inc. (NYSE: NET), leverancier van intrusion prevention oplossingen, presenteert vandaag de Sniffer® Portable Lab 10 Gigabit Ethernet Analyzer, het eerste product uit de Sniffer Portable Lab reeks die speciaal is ontwikkeld om prestaties van hoge snelheid-, lange afstands-WAN- en MAN-netwerken, en meer traditionele LAN-netwerken te optimaliseren. De Sniffer Portable Lab reeks is een aanvulling op de Sniffer Portable productgroep, en is ontwikkeld voor de snel groeiende markt van hoge-snelheidsnetwerken. Met de Sniffer Portable Lab 10GbE Analyzer kunnen early adopters van de nieuwste generatie netwerktechnologie de risico's van hun applicatie roll-out beperken door nieuwe functionaliteiten te testen vóórdat ze in het gehele bedrijf worden geïmplementeerd.

Omdat applicaties vandaag de dag steeds meer beroep doen op netwerkcapaciteit wordt een goed beheerd en geoptimaliseerd netwerk steeds belangrijker, om downtime en de daarmee gepaard gaande kosten tot een minimum te beperken. Door de toename in netwerkverkeer overwegen steeds meer bedrijven nieuwe hoge-snelheidstechnologie om aan de vraag voor meer bandbreedte te kunnen voldoen. 10 Gigabit Ethernet-technologie is sterk in opkomst om de benodigde capaciteit en prestaties te leveren. De Sniffer Portable Lab 10GbE Analyzer combineert het gebruiksgemak waar Sniffer Portable producten bekend om staan met de nieuwste technologie, om zo 10GbE netwerken met ongekende data capture snelheden te kunnen monitoren en analyseren.

"Wij zijn een belangrijk onderzoeksinstituut waar de Amerikaanse overheid op rekent om te helpen met het oplossen van vraagstukken op het gebied van nationale beveiliging. Het is dan ook bijzonder belangrijk dat ons netwerk constant op maximale capaciteit draait. We kunnen ons geen storingen en disrupties op het netwerk veroorloven," aldus Dennis Bateman, senior network systems analyst bij Sandia National Laboratories. "We zijn afhankelijk van de Sniffer Portable Lab 10 GbE Analyzer voor het monitoren van onze hoge-snelheidsnetwerken, om ervoor te zorgen dat ze consistent en efficient werken, en om eventuele problemen meteen te identificeren en isoleren."

De Sniffer Portable Lab 10 GbE Analyzer is ontwikkeld voor beheerders van geavanceerde netwerken en de applicaties die ervan gebruik maken. De appliance biedt ongeëvenaarde capaciteiten, waaronder:
* High Performance Capture Engine - Door de full-line, full-duplex capture kent het product geen 'frame loss', zodat bedrijven zich geen zorgen hoeven te maken over het verlies van data. De speciaal ontwikkelde hardware biedt maar liefst één gigabyte aan buffercapaciteit om te garanderen dat alle data beschikbaar is voor analyse.
* Vereenvoudigde Data Access - Sniffer Portable Lab 10GbE Analyzer bevat eenvoudige 'drag-and-drop' mogelijkheden om tijd en kosten te sparen tijdens het analyseren van data. De verschillende configuratiemogelijkheden maken het instellen van complexe filters mogelijk waarmee gezochte data sneller kan worden geisoleerd. Door de mogelijkheid om op eenvoudige wijze zeer grote hoeveelheden data te onderzoeken, kunnen problemen in een minimum aan tijd worden geidentificeerd.
* Real-Time Statistics - Deze statistieken verschaffen informatie over netwerkprestaties zonder dat de full-line capture daar onder leidt, waardoor netwerkbeheerders een accuraat beeld van de prestaties van het netwerk krijgen met volledige details. Door de grafische weergave van deze informatie kunnen anomaliëen en patronen eenvoudig worden herkend, en ontstaat een constant beeld van potentiele knelpunten met snelle toegang tot de details van dergelijke knelpunten.
* Geavanceerde Triggers en Filters - Triggers kunnen worden ingezet om obscure of onregelmatige problemen te vinden. De geavanceerde alarmering maakt het mogelijk om complexe drempeltriggers in te stellen die IT-staf alarmeren als de prestaties van het netwerk beneden de drempel vallen. Netwerkbeheerders kunnen tevens op eenvoudige wijze filters creëeren om zeer specifieke data te isoleren voor verder onderzoek, in plaats van door enorme hoeveelheden data heen te moeten werken. Tenslotte levert de Sniffer Portable Lab 10 GbE Analyzer gedetaileerde decodes om een consistent beeld van het netwerkverkeer te krijgen, en de Expert analyse om systeembeheerders te helpen de oorzaken van problemen te vinden en op te lossen.

Christopher Thompson, vice president voor product marketing van Sniffer Technologies bij Network Associates: "Vorig jaar hebben we de Sniffer technologie beschikbaar gemaakt voor het midden- en kleinbedrijf met de Netasyst(tm) network analyzer, en nu brengen we een nieuw 10 gigabit product voor de laboratorium- en testnetwerken van onze meest geavanceerde klanten en kanaalpartners. We weten dat ze op onze producten rekenen om de volgende generatie hogesnelheidsnetwerken te kunnen gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken over technologische risico's."

Sniffer Technologies

Sniffer Technologies producten zijn onderdeel van de Network Associates McAfee Network Protection Solution productgroep, en leveren netwerk-, beveiliging-, en applicatiebeheeroplossingen ontwikkeld om maximale netwerkbeschikbaarheid te garanderen. Sniffer producten ondersteunen de grootste selectie netwerktopologiëen en stellen bedrijven in staat om netwerken en applicaties maximaal te laten presteren. Sniffer producten zijn speciaal ontworpen om aan de hoogste eisen op het gebied van beschikbaarheid en beveiliging van websites, applicaties, voice-, video- en datanetwerken, draadloze netwerken (WLANS), en hoge snelheid switched en optische netwerken te voldoen. Meer informatie over de producten van Sniffer Technologies treft u aan op de website http://www.sniffer.com

Network Associates

Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, creëert computerbeveiligingsoplossingen die inbreuk op het netwerk voorkomen en computersystemen beschermen tegen de nieuwe generatie 'blended attacks' en bedreigingen. Network Associates biedt twee productfamilies: McAfee System Protection Solutions, voor de bescherming van desktops en servers, en McAfee Network Protection Solutions, voor de beveiliging en optimalisatie van bedrijfsnetwerken. Met deze productfamilies biedt Network Associates computerbeveiliging aan grote ondernemingen, overheden, middelgrote en kleine bedrijven, en consumenten. De twee productportfolio's bestaan uit Network Associates' toonaangevende McAfee en Sniffer productlijnen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.networkassociates.com.

###

PERSBERICHT 2 VAN 2

NETWORK ASSOCIATES® INTRODUCEERT NIEUWE INFINISTREAM(tm) NETWERK MANAGEMENT OPLOSSING

Amsterdam, 16 februari 2004 - Network Associates, Inc. (NYSE: NET), leverancier van intrusion prevention oplossingen, introduceert vandaag de nieuwe InfiniStream(tm) netwerk management oplossing voor het beheer van data op hoge-snelheid Gigabit en Ethernet netwerken. InfiniStream is een onderdeel van de Sniffer® Technologies productgroep en combineert ongeëvenaarde data capture capaciteiten, gedetailleerd inzicht in packet-level data, en uitgebreide decodes en analyses van netwerkverkeer. De nieuwe InfiniStream oplossing verbetert de efficientie van troubleshooten op hoge snelheidsnetwerken door geavanceerde netwerkmonitoring- en beheercapaciteiten te combineren in één appliance. Dit helpt tevens om de hoge kosten die gepaard gaan met netwerk- en applicatie downtime en degradatie te minimaliseren.

Door de mogelijkheid om zelfs tijdens zeer hoog gebruik van Gigabit netwerken alle packets te bekijken en op te slaan op de 3.2 terrabyte grote harde schijf, biedt InfiniStream IT-beheerders de noodzakelijke informatie om problemen op te lossen zodra ze zich voor doen, in plaats van door de noodzakelijke ingewikkelde en tijdintensieve procedures te moeten gaan die tot op heden nodig waren om de data terug te halen.

InfiniStream maakt de data behandelbaar door inzicht te verschaffen in gebruik van bandbreedte in een aantal verschillende categorieen, om zo te kunnen bepalen waar te beginnen met het oplossen van problemen. Dezelfde capaciteiten kunnen worden gebruikt om op proactieve wijze problemen te herkennen voordat eindgebruikers er last van ondervinden.

"In veel bedrijven is het netwerk niet alleen essentieel voor interne bedrijfsapplicaties, maar ook voor de relatie met klanten, leveranciers, en partners," aldus Eric Hemmendinger, research director security en privacy bij Aberdeen Group. "En dat betekent dat het belang van diagnoses en probleemresolutie, nodig om een netwerk optimaal te laten presteren, alleen maar toeneemt. De nieuwe InfiniStream is een goed voorbeeld van een product dat speciaal is ontworpen om sneller diagnoses te kunnen stellen en het soort problemen dat regelmatig storingen op netwerken veroorzaakt sneller op te lossen. "

InfiniStream kan ook worden ingezet om onregelmatig terugkerende problemen op te lossen: het is mogelijk om op lange termijn data te bewaren en bestuderen, waarmee gegevens van een hele transactie of serie transacties inzichtelijk wordt gemaakt. In tegenstelling tot traditionele oplossingen voor netwerkanalyse stelt de lange-termijndata in InfiniStream netwerkbeheerders in staat een specifiek deeltje van de data in detail te analyseren.

Met 3.2 terabytes aan opslagruimte en ongeëvenaarde capture snelheid kunnen eindgebruikers grote hoeveelheden dataverkeer opvangen van alle zeven lagen van het netwerk, opslaan en analyseren. De InfiniStream-oplossing bevat de volgende essentiële onderdelen:
* Capture Engine - Hiermee kunnen netwerkbeheerders een continue stroom netwerkverkeer isoleren. De engine kan alle pakketjes opvangen en opslaan op de 3.2 terabyte harde schijf. InfiniStream houdt tevens statistieken bij over het netwerkverkeer, zodat netwerkbeheerders eenvoudig een overzicht van netwerkactiviteit kunnen samenstellen.
* Network Management Console - De network management console biedt beheerders de mogelijkheid om verschillende capture engines aan elkaar te koppelen en één enkele datastroom uit een reeks te selecteren voor verdere analyse. Dit stelt netwerkbeheerders in staat om filters in te stellen die een zoekgebied kunnen verkleinen tot een beter beheersbare dataset door een combinatie van tijd, IP-adres of poortnummer.
* Packet Decodes - De packet decodes zetten netwerk data om naar de juiste syntax voor extra zichtbaarheid in het netwerk- en applicatieverkeer, waardoor IT-beheerders op alle lagen van het netwerk problemen kunnen oplossen in minder tijd.
* Expert Analyse - Het Expert analysesysteem is gemodelleerd naar het menselijke denkproces om complexe problemen te helpen oplossen. Hierbij worden via analyse problemen geïdentificeerd en oplossingen aangedragen. Het Expert systeem alarmeert IT-managers tevens als er ongebruikelijke activiteiten plaatsvinden op het netwerk, en ontdekt inefficiënties die een netwerk kunnen vertragen.

Sniffer Technologies

Sniffer Technologies producten zijn onderdeel van de Network Associates McAfee Network Protection Solution productgroep, en leveren netwerk-, beveiliging-, en applicatiebeheeroplossingen ontwikkeld om maximale netwerkbeschikbaarheid te garanderen. Sniffer producten ondersteunen de grootste selectie netwerktopologiëen en stellen bedrijven in staat om netwerken en applicaties maximaal te laten presteren. Sniffer producten zijn speciaal ontworpen om aan de hoogste eisen op het gebied van beschikbaarheid en beveiliging van websites, applicaties, voice-, video- en datanetwerken, draadloze netwerken (WLANS), en hoge snelheid switched en optische netwerken te voldoen. Meer informatie over de producten van Sniffer Technologies treft u aan op de website http://www.sniffer.com

Network Associates

Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, creëert computerbeveiligingsoplossingen die inbreuk op het netwerk voorkomen en computersystemen beschermen tegen de nieuwe generatie 'blended attacks' en bedreigingen. Network Associates biedt twee productfamilies: McAfee System Protection Solutions, voor de bescherming van desktops en servers, en McAfee Network Protection Solutions, voor de beveiliging en optimalisatie van bedrijfsnetwerken. Met deze productfamilies biedt Network Associates computerbeveiliging aan grote ondernemingen, overheden, middelgrote en kleine bedrijven, en consumenten. De twee productportfolio's bestaan uit Network Associates' toonaangevende McAfee, Sniffer en Magic productlijnen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.networkassociates.com.

###