Provincie Overijssel

Ruim twee ton subsidie voor breedtesport

De provincie Overijssel kent een subsidie van EUR 218.204,- toe aan de Sportraad Overijssel voor de uitvoering van de provinciale breedtesportimpuls 2004. De helft van deze middelen komen van het rijk, de andere helft is bijgepast door Provinciale Staten.

Breedtesport betreft alle sport die geen topsport is. De provinciale breedtesportimpuls richt zich o.a. op de beleidsontwikkeling en de ondersteuning van het gemeentelijk breedtesportbeleid.

Daarnaast besteedt de provinciale breedtesportimpuls aandacht aan "Sport, bewegen en gezondheid", dit betreft beleidsontwikkeling met en ondersteuning aan gemeenten en regionale sport- en gezondheidsorganisaties.

Respect
Tenslotte bestaat er binnen de provinciale breedtesportimpuls het project 'Waarden en normen bij sport en bewegen / Sportiviteit en respect'. Dit project besteedt aandacht aan de verharding van de mentaliteit binnen sport en bewegen in het bijzonder en binnen de maatschappij in het algemeen. Fairplay-activiteiten behoren hier eveneens toe. Verschillende betaaldvoetbal-organisaties uit Overijssel zullen binnen dit project diverse basisscholen gaan bezoeken.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel