Ingezonden persbericht


Aan de redactie:

Network Associates heeft McAfee AntiSpyware geïntroduceerd, zodat consumenten spyware, adware en andere gedragsvolgende programma's kunnen opsporen en verwijderen.

Spyware wordt gebruikt om online gedrag te volgen, zodat pop-up advertenties beter ingezet kunnen worden. De bestanden die gedrag volgen, zitten verborgen op de harde schijf en kunnen de prestaties van het systeem vertragen. Op dezelfde wijze kunnen key-logging programma's geïnstalleerd worden op een machine om onopgemerkt te volgen wat er getypt wordt. Deze programma's kunnen bezochte websites, persoonlijke wachtwoorden, chat room conversaties en emails achterhalen. McAfee AntiSpyware spoort keyloggers op voordat ze toetsaanslagen kunnen vastleggen, en verwijdert spyware programma's en bestanden die anders de harde schijf kunnen overnemen.

Meer informatie over het product en tips over het voorkomen van spyware, vindt u in onderstaand persbericht. Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Text 100.

Met vriendelijke groet,

Ezra van Tiel
Text 100 Public Relations
T: 020 530 4343
E: ezra.vantiel@text100.nl
================

- PERSBERICHT -

Network Associates introduceert McAfee AntiSpyware voor consumenten

Spyware en Adware vormen de helft van de top-20 aan McAfee Security gerapporteerde bedreigingen

Amsterdam, 16 februari 2004 - Network Associates, Inc. (NYSE: NET), toonaangevend leverancier van intrusion prevention oplossingen, heeft McAfee AntiSpyware (MAS) geïntroduceerd. MAS spoort proactief spyware, adware en andere mogelijk gevaarlijke applicaties op, zoals key loggers, gedragsvolgende programma's en browser-kapers, en het verwijdert ze voordat ze identiteiten en wachtwoorden kunnen stelen, bestanden kunnen wijzigen of vernietigen, en de internetactiviteit van nietsvermoedende gebruikers kunnen volgen. Volgens een Amerikaanse studie door de National Cyber-Security Alliance is 91% van alle thuis-PC's besmet met een of andere vorm van spyware. Dit is niet alleen vervelend, maar kan ook een serieuze bedreiging vormen, omdat hackers fraude kunnen plegen met achterhaalde gegevens of iemands identiteit kunnen stelen.

McAfee AntiSpyware speelt in op een duidelijke behoefte aan betere verdediging tegen spyware voor consumenten. Het biedt proactieve, automatische scanning zodat spyware in een vroeg stadium opgespoord kan worden, preventieve alerts om de gebruiker te waarschuwen en het programma te blokkeren, en een eenvoudige interface. MAS is het eerste product dat gebruikers zowel on-demand scanning als pro-actieve continue scanning biedt.

"Virussen vormen een belangrijke bedreiging, maar ze zijn niet het enige gevaar op het internet. Spyware en gedragsvolgende programma's maken gebruik van een aantal misleidende technieken om vanaf afstand toegang te krijgen tot de PC, vaak zonder dat de gebruiker het in de gaten heeft," aldus Lisa Henderson, vice president marketing van de McAfee Security Consumer divisie bij Network Associates. "McAfee AntiSpyware biedt geavanceerde bescherming voor de PC en persoonlijke gegevens, heeft een vroegtijdig waarschuwingssysteem, beschermt gebruikers en hun identiteit proactief tegen verdachte programma's, en helpt de online privacy te garanderen."

McAfee AntiSpyware bevat de volgende componenten:


- geavanceerde 'Auto-Protect' technologie: waarschuwt gebruikers als mogelijk vijandige applicaties proberen zich te installeren en biedt de mogelijkheid om de bedreiging aan de gateway te stoppen, dus voordat het de computer bereikt;


- meerdere scanning opties (op verzoek en continu);


- automatische updates voor één jaar: waarschuwt gebruikers de meest recente bescherming tegen spyware te downloaden en te installeren;


- uitgebreide detectiedatabase met adware, spyware en key-logging programma's. Deze database wordt voortdurend geupdate om bij te blijven met de overvloed aan programma's die dagelijks door hackers worden gecreëerd;


- uninstall flexibiliteit: de gebruiker kan kiezen om tracking programma's te verwijderen met de 'uninstaller' van dat programma, of met McAfee AntiSpyware's verwijderingstechniek, die alle sporen van het programma verwijdert;


- 'one-stop-shop' identificatie en verwijdering van alle componenten en bestanden die horen bij spyware.

Gebruikers van P2P-software lopen waarschijnlijk het meeste gevaar om spyware op hun systeem te hebben, omdat gebrek aan aandacht voor license agreements kan zorgen voor de installatie van ongewenste programma's. McAfee AntiSpyware zet alle opgespoorde adware en spyware programma's in quarantaine. Omdat gebruikers sommige van deze programma's kunnen willen houden, hebben ze de mogelijkheid deze programma's te 'vertrouwen' zodat ze niet worden meegenomen in toekomstige scans. Daarnaast biedt MAS eenvoudig herstel van programma's die gebruikers ongewild hebben verwijderd tijdens vorige scans.

Spyware wordt vaak gebruikt om online gedrag te volgen, zodat pop-up advertenties beter ingezet kunnen worden. De bestanden die gedrag volgen, zitten verborgen op de harde schijf en kunnen de prestaties van het systeem vertragen. Op dezelfde wijze kunnen key-logging programma's geïnstalleerd worden op een machine om onopgemerkt te volgen wat er getypt wordt. Deze programma's kunnen bezochte websites, persoonlijke wachtwoorden, chat room conversaties en emails achterhalen. McAfee AntiSpyware spoort keyloggers op voordat ze toetsaanslagen kunnen vastleggen, en verwijdert spyware programma's en bestanden die anders de harde schijf kunnen overnemen.

Prijs en beschikbaarheid

McAfee AntiSpyware is beschikbaar via de Amerikaanse McAfee Store: www.mcafee.com als een perpetual license met één jaar updates voor $39.95 (USD).

Stop online spionnen: tips voor het voorkomen van spyware


- Bescherm je PC: zorg voor een sterke anti-spyware verdediding zoals McAfee AntiSpyware en laat het automatisch je systeem scannen voor bedreigingen.


- Lees de kleine lettertjes: weet wat je downloadt voordat je het downloadt. Lees de EULA (End-User License Agreement) en voer even een zoekopdracht uit over het product zodat je zeker weet dat het vrij is van spyware of adware.


- Check je internetbrowser: zorg dat je internetbrowser up-to-date is en dat de instellingen zodanig zijn dat je niet automatisch applicaties kunt downloaden.


- Beperk je tot bekende sites: download alleen programma's van sites die je kent en vertrouwt. Neem extra voorzorgsmaatregelen als je P2P sites bezoekt en gebruik maakt van publieke PC's.


- Bouw je verdediging op in lagen: zorg voor een sterke personal firewall met outbound blokkering, zodat je controle hebt over welke software wel en geen toegang heeft tot het internet.

Over McAfee Security

De McAfee Security Consumer divisie van Network Associates, Inc. levert kwalitatief hoogstaande retail en online oplossingen die de computers van consumenten en thuiswerkers beveiligen, beschermen en optimaliseren. McAfee's geavanceerde retail desktopoplossingen omvatten antivirus-, security-, encryptie-, en desktop optimalisatie-software. McAfee's managed security services maken gebruik van een gepatenteerd systeem en proces om software door middel van een internetbrowser te leveren, zodat klanten gebruik kunnen maken van deze diensten via de website www.mcafee.com. Dit is met ruim twee miljoen actieve abonnees één van de grootste betaalde abonneesites op het internet.

Over Network Associates

Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, creëert computerbeveiligingsoplossingen die inbreuk op het netwerk voorkomen en computersystemen beschermen tegen de nieuwe generatie 'blended attacks' en bedreigingen. Network Associates biedt twee productfamilies: McAfee System Protection Solutions, voor de bescherming van desktops en servers, en McAfee Network Protection Solutions, voor de beveiliging en optimalisatie van bedrijfsnetwerken. Met deze productfamilies biedt Network Associates computerbeveiliging aan grote ondernemingen, overheden, middelgrote en kleine bedrijven, en consumenten. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.networkassociates.com.

# # #