Ingezonden persbericht



Amersfoort, 16 februari 2004

'PowerBall' wordt nieuwe sportieve rage

ALMERE - Een ingenieus trainingsinstrument - iets groter en zwaarder dan een tennisbal - om de kracht in je armen, polsen en grip te verstevigen. Dat is de PowerBall. Het binnenste deel ervan beweegt door te draaien met je pols. Hoe sneller je de PowerBall beweegt, hoe sterker de zijwaartse kracht. Die kan oplopen tot zo'n achttien kilo. De PowerBall heeft geen batterijen nodig.

"Als je bijvoorbeeld harder wilt slaan bij bijvoorbeeld tennis, hockey en squash, is dit een ideaal hulpmiddel. Het principe achter deze training is al in 1979 ontwikkeld door de NASA", zegt Richard Arnold van de nieuwe webshop Krachtbal.nl, officieel dealer van de PowerBall. "Tennissers als de zusjes Williams, golfer Tiger Woods en de complete Amerikaanse NBA zijn er heel enthousiast over. Onlangs voorspelde de Financial Times dat de PowerBall een enorme rage zal worden. Ik geloof dat dit klopt. Het werkt verslavend als je de slag eenmaal te pakken hebt."

Door de zogeheten gyroscopische werking kan de PowerBall snelheden halen van meer dan 13.000 omwentelingen per minuut, waardoor zo'n achttien kilo aan kracht wordt gegenereerd. "Je ervaart een aangename weerstand in je hand, pols en arm als je langzaam het tempo opvoert. Je kunt zelf bepalen tot welk niveau je de kracht wilt. Dat kan tot meer dan 13.000 omwentelingen per minuut. Dan hebben we het over 18 kilo kracht op je pols-, arm- en handspieren", aldus Arnold. "De PowerBall is ook bij uitstek geschikt voor mensen die lijden aan RSI, een tennis- of golfelleboog.

Het apparaat is in diverse kleuren (lichtjes) beschikbaar. De goedkoopste PowerBall (Regular) kost 18 euro; de duurste variant (Techno) kost 41 euro. Losse snelheidsmeters kosten 15 euro; bij de PowerBall Techno is deze geïntegreerd. Info en verkoop: www.krachtbal.nl