Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, maandag 16 februari 2004[pic]maandag 16 februari    
      2004                                                           
                                                                     
Van    Marie-José Verkade, GSM-nummer 06.53359379 / afdeling         
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Aangehouden voor vernieling auto

Gistermiddag is op de Molenstraat een 22-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden die ervan wordt verdacht kort daarvoor een auto op de Parkweg vernield te hebben. Een getuige waarschuwde de politie. Politieagenten zagen de man, die voldeed aan het opgegeven signalement, lopen waarop deze is aangehouden. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


Diefstal uit woning
Afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan de Hillekensacker 31e straat. Via het forceren van een raam is toegang verschaft tot de woning. Uit de woning werden een computer en diverse computerspellen, een tas, stereo-installatie en dvd's weggenomen. De 23-jarige eigenaar deed aangifte.

Diefstal auto

Vannacht is vanaf de Nieuwe Marktstraat een donkergroene Chrysler Voyager gestolen met kenteken VV-25-ZS. De eigenaar deed aangifte.


District Tweestromenland
Druten - Aangehouden voor mishandeling

Gisteravond is een 39-jarige inwoner uit Druten aangehouden op verdenking van mishandeling. Bij de aanhouding pleegde de man verzet, beledigde de politieagenten en uitte bedreigingen. Ook hiervan is proces-verbaal opgemaakt. Een 39-jarige vrouw uit Druten deed aangifte van mishandeling.


Beuningen - Verkeersongeval met letsel

Gisteravond rond 19.20 uur is een 37-jarige vrouw uit Druten gewond geraakt nadat de auto waarin zij zat, als passagier, in een sloot terecht was gekomen. De bestuurster, een 39-jarige Beuningse, reed op de Balmerd in de richting van de Rijstveld. In een bocht verloor zij vermoedelijk door een combinatie van te hoge snelheid en uitwijken voor een overstekend dier de macht over het stuur. Hierdoor schampte de auto een in de berm staande lantaarnpaal en boom en kwam vervolgens via de berm in de sloot terecht tegen een duiker. De Drutense is met kneuzingen overgebracht naar het CWZ.


Malden - Woninginbraak

Gistermiddag is ingebroken in een woning aan de Rijksweg. Via een openstaand klapraam aan de achterzijde is toegang verschaft tot de woning. Uit de woning werden sieraden en een geldbedrag weggenomen. De 91-jarige eigenaresse deed aangifte.


District De Waarden
Tiel - Diefstal auto
Vannacht is vanaf de Burgemeester van Lidth de Jeudelaan een groene Suzuki Alto gestolen met kenteken NN-HZ-95. De eigenaar deed aangifte.

Hedel - Bedrijfsauto gestolen

Afgelopen weekend is vanaf De Steegen een Mercedes Benz 1317 L gestolen met kenteken DJ-DN-14. De eigenaar deed aangifte.


Blik op veilig
Nijmegen - Gecombineerde alcohol- en gordelcontrole

Gisteren heeft het team van Blik op veilig tussen 16.30 uur en 23.30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Hogelandseweg. In totaal is bij 365 automobilisten een blaastest afgenomen. Eén bestuurder reed onder invloed (280 ugl).
Daarnaast kregen 30 automobilisten een bekeuring voor rijden zonder gordel. Twee bromfietsbestuurders kregen een boete voor rijden zonder valhelm.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --